Charlie Hebdo: Με ματσέτα ήταν οπλισμένοι οι δράστες της επίθεσης – Δυο σοβαρά τραυματίες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 16:29 Charlie Hebdo: Με ματσέτα ήταν οπλισμένοι οι δράστες της επίθεσης – Δυο σοβαρά τραυματίες

Δύο τελικά είναι οι τραυματίες από την επίθεση με ματσέτα κοντά στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo, ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη για τις εκτελέσεις 12 ανθρώπων στις 7 Ιανουαρίου του 2015.

Ένας ύποπτος συνελήφθη κοντά στην πλατεία της Βαστίλης και άλλος ένας πιο κοντά στο σημείο του μακελειού  και την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Οι δύο τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά δεν απειλείται η ζωή τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Δείτε ζωντανά εικόνα από το σημείο

Συγκλονιστική μαρτυρία

Υπάλληλος της Premières Lignes, πρακτορείου Τύπου και εταιρείας παραγωγής, διηγήθηκε ότι δύο συνάδελφοί της βρίσκονταν στον δρόμο κάτω από τα γραφεία της εταιρείας και κάπνιζαν, όταν άκουσε ουρλιαχτά. Πλησίασε στο παράθυρο και είδε τον έναν από τους συναδέλφους της, μέσα στο αίμα, να καταδιώκεται από έναν άνδρα που κρατούσε ματσέτα. Τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στον δρόμο όπου βρίσκονταν τα γραφεία του Charlie Hebdo. Έκτοτε, τα γραφείου του σατιρικού εντύπου στεγάζονται σε μυστικό τόπο.

Η αστυνομία του Παρισιού έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από τον τόπο της επίθεσης και εξαιτίας «ύποπτου δέματος» και καλεί τους πολίτες να αποφύγουν την ζώνη.

Χιλιάδες μαθητές έχουν περιορισθεί στα κτίρια των σχολείων τους σε πολλές συνοικίες του κέντρου του Παρισιού για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση