Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας μειώνει το ενδεχόμενο επεισοδίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 20:13 Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας μειώνει το ενδεχόμενο επεισοδίου Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στην Ελλάδα, τοποθετήθηκε εκ νέου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως μεταδίδει η Λένα Αργύρη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζει πως “το δεύτερο ταξίδι του Πομπέο στην Ελλάδα σε ένα χρόνο αποτελεί σαφέστατη ένδειξη των ισχυρών δεσμών Ελλάδα – ΗΠΑ. Επιπλέον, αναδεικνύεται ο κομβικός ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο”. Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται επίσης πως ο διάλογος με την Τουρκία μειώνει το ενδεχόμενο ατυχήματος ή επεισοδίου. 

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα φτάσει στην Ελλάδα τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει έως το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου, με τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – όπως από την πρώτη στιγμή έχει γράψει το newsit.gr – να γίνεται στα Χανιά, επ’ ευκαιρία της επίσκεψης Πομπέο στη στρατιωτική βάση της Σούδας. Όπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η Αθήνα αναμένει την έμπρακτη στήριξη των ελληνικών θέσεων σε όλα τα επίπεδα από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, ιδίως δε απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ.

πηγή: newsit.gr