Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανία: Τι λέει ο μοναδικός επιζών της αεροπορικής τραγωδίας – Βίντεο σοκ από τη συντριβή του μοιραίου Antonov

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 20:38 Ουκρανία: Τι λέει ο μοναδικός επιζών της αεροπορικής τραγωδίας – Βίντεο σοκ από τη συντριβή του μοιραίου Antonov

Το μοιραίο αεροσκάφος προσέκρουσε το βράδυ της Παρασκευής στο Χάρκοβο της Ουκρανίας - Μόνο ένας επέζησε - Τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα μιας τραγωδίας

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα με τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης του μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους το οποίο συνετρίβη το βράδυ της Παρασκευής στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, σκορπώντας τον θάνατο με 26 νεκρούς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων της χώρας, Άντον Γκερασένκο είπε ότι η κάμερα που κατέγραψε την πτώση του μοιραίου Antonov-26 βρίσκεται σε ταράτσα κτιρίου στην πόλη Τσούγκουεφ.

Το οπτικό υλικό δείχνει το αεροπλάνο την ώρα που επιχειρεί να προσγειωθεί και τελικά τυλίγεται στις φλόγες, ενώ στην ανάρτηση που έκανε ο Γκερασένκο "ανέβασε" και φωτογραφίες ορισμένων από τα θύματα του δυστυχήματος.

Σε σοκ ο μοναδικός επιζών – "Ένιωσα ότι ήμουν σε ηλεκτρονικό παιχνίδι"

Από τους επιβαίνοντες του στρατιωτικού αεροσκάφους επέζησε μόνο ένας άνθρωπος, ο Βιάτσεσλαβ Ζολοτσέφσκι. Τα πρώτα του λόγια όταν κατάφερε να μιλήσει μετά το συμβάν ήταν ότι τη στιγμή της συντριβής ένιωσε σαν να είναι σε ηλεκτρονικό παιχνίδι. Όπως είπε, είδε τον φίλο του να έχει καλυφθεί από τις φλόγες και ο ίδιος προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά.

"Μας είπε ότι ένιωσε ότι ήταν σε ηλεκτρονικό παιχνίδι και ότι όταν σηκώθηκε όρθιος είδε τον φίλο του να καίγεται. Και πραγματικά προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά σε ένα άτομο το οποίο ήρθε μαζί του στο νοσοκομείο" δήλωσε ο επικεφαλής της επαρχίας του Χάρκοβο που μίλησε με τον μοναδικό επιζώντα.

Ο φίλος στον οποίο αναφέρθηκε ο Ζολοτσέφσκι ήταν ο Νικολάι Μικιτσένκο, το 25ο θύμα της αεροπορικής τραγωδίας. Η κατάσταση της υγείας του Ζολοτσέφσκι είναι σταθερή και όπως λένε οι γιατροί δεν κινδυνεύει η υγεία του.

Η βλάβη στον κινητήρα

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κυβερνήτης Κούτσερ ανέφερε πως με βάση τα αρχικά στοιχεία, ο αριστερός κινητήρας του μεταγωγικού παρουσίασε βλάβη πριν τη συντριβή.

"Υπήρξε ειδοποίηση από τον πιλότο ότι ο αριστερός κινητήρας υπέστη βλάβη, όπως το καταλαβαίνω", είπε. Σημείωσε ότι αυτό δεν θα έπρεπε να είναι μια κρίσιμη κατάσταση για έναν έμπειρο πιλότο. "Τι συνέβη μετά είναι αδιευκρίνιστο, θα καθοριστεί από την έρευνα", πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Πηγή: thetoc.gr