ΗΠΑ : Τα σύνορα με τον Καναδά και το Μεξικό θα παραμείνουν κλειστά έως τις 21 Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 16:47 ΗΠΑ : Τα σύνορα με τον Καναδά και το Μεξικό θα παραμείνουν κλειστά έως τις 21 Οκτωβρίου

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τον Καναδά και το Μεξικό, για να επιβραδύνουμε τη διάδοση του #COVID19».

O κορωνοϊός είναι η κύρια αιτία που τα σύνορα αυτών των τριών χωρών θα παραμείνουν κλειστά για τις περισσότερες και φυσικά τις μη ουσιαστικές μετακινήσεις.

Δηλώσεις

Ο αναπληρωτής γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τσαντ Βόλφ ανακοίνωσε την είδηση ​​την Παρασκευή σε tweet.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τον Καναδά και το Μεξικό, για να επιβραδύνουμε τη διάδοση του #COVID19», έγραψε. «Κατά συνέπεια, συμφωνήσαμε να επεκτείνουμε τον περιορισμό των μη απαραίτητων ταξιδιών στα κοινόχρηστα λιμάνια εισόδου έως τις 21 Οκτωβρίου».

Ο Υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας και Ετοιμότητας Έκτακτης Ανάγκης του Καναδά Μπιλ Μπλερ μοιράστηκε επίσης τα νέα στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, λέγοντας

«Θα επεκτείνουμε τις απαγορεύσεις των μη ουσιαστικών μετακινήσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέχρι την 21 Οκτωβρίου, 2020. Θα συνεχίσουμε να βασίζουμε τις αποφάσεις μας στις καλύτερες διαθέσιμες συμβουλές για τη δημόσια υγεία για να είναι οι Καναδοί ασφαλείς».

Ο λογαριασμός Τwitter του γραμματέα εξωτερικών υποθέσεων του Μεξικού, Marcelo Ebrard, επιβεβαίωσε τα νέα ενώπιον του Wolf την Πέμπτη.

Και τα δύο σύνορα έκλεισαν σε όλα εκτός από τις ουσιαστικές μετακινήσεις, στα μέσα Μαρτίου μετά την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να ανακοινώνουν πολλαπλές επεκτάσεις καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων συνέχισε να αυξάνεται, ειδικά στις ΗΠΑ. Η πιο πρόσφατη επέκταση, που ανακοινώθηκε στα μέσα Αυγούστου, επρόκειτο να λήξει στις 21 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: in.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση