Ναγκόρνο Καραμπάχ: "Όχι" του Αζέρου προέδρου σε συνομιλίες με την Αρμενία - Τι είπε για την Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 20:51 Ναγκόρνο Καραμπάχ: "Όχι" του Αζέρου προέδρου σε συνομιλίες με την Αρμενία - Τι είπε για την Τουρκία

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ απέρριψε κάθε πιθανότητα συνομιλιών με τη γειτονική Αρμενία για το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, δηλώνοντας ότι οι απαιτήσεις του Γερεβάν είναι «απαράδεκτες» μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, ο Αλίεφ είπε ότι δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσουν συνομιλίες με την Αρμενία, δεδομένης της στάσης που τηρούν επί του παρόντος οι ηγέτες της χώρας.

Ο Αζέρος πρόεδρος είπε επίσης ότι η σύμμαχος της χώρας του Τουρκία δεν εμπλέκεται στη σύγκρουση, χαρακτηρίζοντας «σταθεροποιητικό» τον ρόλο της Άγκυρας στην περιοχή. «Η Τουρκία είναι αδελφό έθνος και σύμμαχός μας. Μας παρέχει μόνο ηθική υποστήριξη και είμαστε ευγνώμονες στην Άγκυρα για την αλληλεγγύη της» είπε.

Αναφερόμενος στην κατάρριψη ενός αρμενικού μαχητικού Su-25, την οποία ανακοίνωσε νωρίτερα η Αρμενία, είπε ότι δεν έχουν αναπτυχθεί μαχητικά αεροσκάφη F-16 πάνω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.

Ο Αλίεφ είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν μαχητές από τη Συρία στη ζώνη των συγκρούσεων, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, λέγοντας ότι αυτή η πληροφορία είναι “fake news”. «Δεν υπάρχουν Σύροι μαχητές. Δεν υπάρχει ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση