Τρεις νεκροί από τις πυρκαγιές που κατακαίουν τη βόρεια Καλιφόρνια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 21:49 Τρεις νεκροί από τις πυρκαγιές που κατακαίουν τη βόρεια Καλιφόρνια

Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη εναντίον δύο πυρκαγιών στη βόρεια Καλιφόρνια, που έχουν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, έχουν μετατρέψει σε στάχτη αμπελώνες και έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, την ώρα που η ζέστη και η ξηρασία δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Την είδηση για τους τρεις νεκρούς στην επονομαζόμενη Zogg Fire στην κομητεία Σάστα, σε απόσταση περίπου 320 χιλιομέτρων βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, έκανε γνωστή ο σερίφης της κομητείας. Και τα τρία θύματα ήταν πολίτες.

Με τους θανάτους αυτούς, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τα μέσα Αυγούστου στην χειρότερη περίοδο πυρκαγιών στην Καλιφόρνια αυξήθηκε στους 29.

Με τους μετεωρολόγους να μην προβλέπουν «σημαντικές βροχοπτώσεις το επόμενο διάστημα, στην Καλιφόρνια παραμένουν οι συνθήκες ξηρασίας, κατάλληλες για την εκδήλωση πυρκαγιών», τόνισε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία Δασικών Πυρκαγιών Cal Fire.

Η πυρκαγιά Ζογκ, που έχει καταστρέψει 146 κτίρια, έχει συμπέσει με μια άλλη καταστροφική φωτιά στην καρδιά της περιοχής των αμπελώνων στην Καλιφόρνια, βόρεια της περιοχής του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Η Glass Fire έχει κάψει περισσότερα από 100 σπίτια και άλλα κτίρια, σύμφωνα με την CalFire.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση