Πέθανε ο Quino, ο δημιουργός της Mafalda, μία μέρα μετά τα γενέθλιά της

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 21:39 Πέθανε ο Quino, ο δημιουργός της Mafalda, μία μέρα μετά τα γενέθλιά της

O Joaquín Salvador Lavado, που έγινε γνωστός παγκοσμίως ως Quino, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Έφυγε από τη ζωή του την Τετάρτη (30/09) σε ηλικία 88 ετών, ο γραφίστας Joaquín Salvador Lavado, παγκοσμίως γνωστός ως Quino, ο οποίος δημιούργησε τον χαρακτήρα της διάσημης μικρής Mafalda το 1964.

Να σημειωθεί ότι μία μέρα πριν, είχε γενέθλια η πρωταγωνίστρια της ομώνυμης σειράς σχεδίων κόμικ που έκανε πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο τον Αργεντινό σκιτσογράφο.

A copy of the book Mafalda by the Argentine author Quino is exhibited at the International Book Fair, FIL.at the FIL (Feria Internacional del Libro) in Asuncion, Paraguay, Friday, June 9, 2017. The first volume of Mafalda in Guaraní language, paraguayan official indigenous language, went on sale this Friday at FIL. (AP Photo/Marta Escurra)
AP

Ο Quino γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1932 στην πόλη Φουενγκιρόλα της Ισπανίας. Η οικογένειά του μετανάστευσε στην Αργεντινή μετά το ξέσπασμα του Ισπανικού Εμφυλίου. Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών της Μεντόσα της Αργεντινής.

Πρωτοσχεδίασε το κόμικ Mafalda σε μία αργεντίνικη εφημερίδα το 1964 και αμέσως σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Η έκδοση του κόμικ συνεχίστηκε μέχρι το 1973. Η Mafalda είχε επιλεχθεί ως εκπρόσωπος για την Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού της UNICEF.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση