Στο νοσοκομείο με πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα ο Ντόναλντ Τραμπ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 09:38 Στο νοσοκομείο με πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα ο Ντόναλντ Τραμπ

"Πάω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους. ΑΓΑΠΗ!!!", ανέφερε ο πρόεδρος στο μήνυμά του.

Σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου θα νοσηλευθεί "για μερικές ημέρες" όπως γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος, εισήχθη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Το προεδρικό ελικόπτερο που μετέφερε τον Τραμπ προσγειώθηκε χθες Παρασκευή στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όχι μακριά από την Ουάσινγκτον. Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσιάζει πυρετό και σημάδια έντονης κόπωσης, όμως είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ενημέρωσε ο γιατρός του, Σον Κόνλεϊ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζει και αναπνευστικά προβλήματα.

«Ανησυχούμε πολύ για την υγεία του Προέδρου». Με αυτά τα λόγια αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου περιέγραψαν την κατάσταση λίγη ώρα μετά την μεταφορά του σε στρατιωτικό νοσοκομείο μετά την διάγνωσή του Ντόναλντ Τραμπ, με κορονοϊό μετά και την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Παρά το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μεταβίβασε τις εξουσίες του στον Αντιπρόεδρο Μαικ Πένς, η εικόνα που παρουσίασε βγαίνοντας από τον Λευκό Οίκο για να επιβιβαστεί στο Προεδρικό Ελικόπτερο, Marine One ήταν άκρως ανησυχητική.

"Κοκτέιλ φαρμάκων"

"Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό", ανέφερε χθες ο Σον Κόνλεϊ, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.

Οι ειδικοί εξετάζουν τον πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για "τα επόμενα στάδια", σημείωσε ο Δρ Κόνλεϊ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μελάνια Τραμπ έχει "ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο".

Ο γιατρός δεν διευκρίνισε πιο συγκεκριμένα τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου, πέραν της κόπωσης. Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.

Το μήνυμα του Τραμπ μέσα από το νοσοκομείο

"Προληπτικά" και "κατόπιν σύστασης του γιατρού του και ειδικών", ο Ρεπουμπλικάνος "θα εργάζεται" από ειδικό τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ (Βηθέσδα, Μέριλαντ) κατά τις "προσεχείς ημέρες", διευκρίνισε η εκπρόσωπος της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι.

Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα με το προεδρικό ελικόπτερο, του Marine One, καθώς περίμενε τον Τραμπ μπροστά στον Λευκό Οίκο, όπου βρίσκεται σε καραντίνα, για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που βάδισε ως το ελικόπτερο φορώντας μάσκα, δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που περίμεναν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε μέσω Twitter αργά χθες (τοπική ώρα) μετά την εισαγωγή του σε στρατιωτικό νοσοκομείο, ότι πιστεύει πως τα πάει καλά. "Πάω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους. ΑΓΑΠΗ!!!", ανέφερε ο πρόεδρος στην ανάρτησή του.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση