Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέατρο Τραμπ μέσα κι έξω από το νοσοκομείο - Η "βόλτα" που προκάλεσε οργή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 09:42 Θέατρο Τραμπ μέσα κι έξω από το νοσοκομείο - Η "βόλτα" που προκάλεσε οργή

Βολτίτσα με αυτοκίνητο και… μάσκα για τον Ντόναλντ Τραμπ έξω από το νοσοκομείο. Θυελλώδεις αντιδράσεις γιατί έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή των μυστικών πρακτόρων που τον συνόδευαν και αναγκάστηκαν να είναι σε κλειστό αυτοκίνητο με έναν ασθενή Covid! Τελικά χρειάστηκε οξυγόνο πριν μπει στο νοσοκομείο.

Ένας πρόεδρος που δεν διστάζει να βάζει σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική του ζωή αλλά κι εκείνοι όσων είναι κοντά του. Ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγο πριν από τις εκλογές και με τις δημοσκοπήσεις να τον… «πληγώνουν», κάνει τα αδύνατα δυνατά για να δείξει πως δεν έχει χάσει την ικανότητά του, πως ο κορωνοϊός δεν τον κατέβαλε, πως είναι απόλυτα ικανός να επανεκλεγεί και να κάνει την Αμερική «μεγαλύτερη απ’ όσο ήταν ποτέ».

Και για να αποδείξει στους οπαδούς του πως ο κορωνοϊός δεν τον έκανε έναν ανήμπορο άνθρωπο που μένει κλινήρης στην πολυτελή προεδρική σουίτα του στρατιωτικού νοσοκομείου Γουόλτερ Ριντ, το απόγευμα της Κυριακής (ώρα ΗΠΑ) αποφάσισε να κάνει το αδιανόητο: φόρεσε τη μάσκα του και μπήκε σε ένα από τα μαύρα SUV της συνοδείας του, έκανε μια βόλτα έξω από το νοσοκομείο και χαιρέτισε τους οπαδούς του και επέστρεψε στο δωμάτιό του!

Το πολιτικό θέατρο του Τραμπ έβαλε σε κίνδυνο όσους τον συνόδευαν (όπως και η μεταφορά του από τον Λευκό Οίκο όταν το μοναδικό μέτρο που πάρθηκε ήταν να φορούν όλοι μάσκα…) και όχι μόνο τον ίδιο. Ίσως αυτή να ήταν η απάντηση του Αμερικανού προέδρου στην δημοσκόπηση του Reuters που όχι μόνο δίνει 10% προβάδισμα στον Μπάιντεν αλλά δείχνει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί είτε δεν τον πιστεύουν σε σχέση με τον κορωνοϊό είτε θεωρούν πως αν… πρόσεχε, δεν θα είχε κολλήσει και καταλήξει στο νοσοκομείο.

Η «έκπληξη»

Ήταν απόγευμα Κυριακής, λίγο αφού είχε δει το φως της δημοσιότητας η δημοσκόπηση μαχαιριά, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ σε ένα νέο μαγνητοσκοπημένο βίντεο μέσα από το νοσοκομείο, αφού ευχαρίστησε το νοσηλευτικό προσωπικό, είπε πως έχει μια «έκπληξη» σε όλους τους «πατριώτες» που είναι έξω από το Γουόλτερ Ριντ.

«Θα τους κάνω μια μικρή επίσκεψη έκπληξη» είπε ο Τραμπ και υποστήριξε ότι «ήταν ένα ενδιαφέρον ταξίδι, έμαθα πολλά για την Covid, εδώ είναι το πραγματικό σχολείο. Το καταλαβαίνω».

Δείτε την… ανακοίνωση της “έκπληξης”

Σουλάτσο έξω από το νοσοκομείο

Λίγη ώρα μετά το νέο βίντεο, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε μέσα σε ένα SUV, με μάσκα, να κάνει βόλτα έξω από το νοσοκομείο, προς τέρψιν των οπαδών του. Το αυτοκίνητο με τον Αμερικανό πρόεδρο κινούνταν αργά έξω από το νοσοκομείο, με τον Τραμπ να χαιρετά τον κόσμο και να κάνει… thumps up.

Το παράθυρο του αυτοκινήτου όπου βρισκόταν ο Τραμπ δεν άνοιξε ποτέ. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρετούσε μέσα από το αυτοκίνητο, φορώντας τη μάσκα του.

Δείτε εικόνες από το… σουλάτσο Τραμπ

Οργή

Η βόλτα του Ντόναλντ Τραμπ έξω από το νοσοκομείο προκάλεσε οργή. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέδειξε ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα απ’ όσα έχει πάθει. Από τον ιό που έχει σκοτώσει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως και περισσότερους από 200.000 μόνο στη χώρα του.

Η απόφασή του να κάνει τη… βόλτα του για να δείξει ότι είναι ακμαίος προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από γιατρούς κι όχι μόνο. Γιατί η βολτούλα του Τραμπ έθεσε σε κίνδυνο τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που τον συνόδευσαν.

«Όλοι όσοι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο που έκανε αυτή την εντελώς ανώφελη προεδρική βόλτα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες», τόνισε ο Τζέιμς Φίλιπς, της σχολής ιατρικής του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον. «Μπορεί να αρρωστήσουν. Μπορεί να πεθάνουν. Για χάρη του πολιτικού θεάτρου. Επειδή διατάχθηκαν από τον Τραμπ να βάλουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για αυτό το θέατρο. Παράνοια».

Ο Ζικ Εμάνουελ, πρόεδρος του τμήματος ιατρικής δεοντολογίας και πολιτικής της υγείας στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας, έγραψε από την πλευρά του στο Twitter ότι «το να αναγκάζονται να επιβιβαστούν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας σε αυτοκίνητο μαζί με έναν ασθενή που έχει την COVID-19, με τα παράθυρα κλειστά, τους εκθέτει χωρίς λόγο σε κίνδυνο μόλυνσης. Γιατί; Για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

Εκτός από τη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos εξάλλου, σε άλλη που έγινε για λογαριασμό των NBC/Wall Street Journal μετά το debate του Τραμπ με τον Τζο Μπάιντεν, αλλά πριν μπει στο νοσοκομείο, φέρει τη διαφορά να μεγεθύνεται: ο υποψήφιος των Δημοκρατικών συγκεντρώνει το 53% των προθέσεων ψήφου, ο πρόεδρος το 39%.

Ο… ακούραστος πρόεδρος

Μετά τη βόλτα με το θωρακισμένο προεδρικό αυτοκίνητο, που είναι εξάλλου ερμητικά σφραγισμένο για την αποτροπή του κινδύνου επίθεσης με χημικό ή βιολογικό όπλο, ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε πως ο πρόεδρος επέστρεψε στην ειδική πτέρυγα του Γουόλτερ Ριντ όπου του προσφέρονται φροντίδες.

Κι από εκεί δόθηκαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες με τον Τραμπ να δουλεύει. Αυτή τη φορά συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Ο Τραμπ είναι ασφαλώς στο νοσοκομείο, αλλά δουλεύει, κρατάει «σφιχτά στα χέρια το πηδάλιο», όπως το έθεσε ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, μιλώντας στο CBS.

Λένε την αλήθεια για την υγεία του Τραμπ;

Έπειτα από δύο διανυκτερεύσεις στο Γουόλτερ Ριντ, την Κυριακή (04.10.2020) εκφραζόταν συγκρατημένη αισιοδοξία από το περιβάλλον του, αν και ο επικεφαλής γιατρός του Λευκού Οίκου εντέλει παραδέχθηκε πως αρχικά, η κατάσταση του ασθενούς του ήταν πολύ πιο σοβαρή απ’ ό,τι έλεγε.

Προχωρώντας σε μια θεαματική αναστροφή απ’ όσα δήλωσε το Σάββατο, ο Σον Κόνλεϊ επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ πράγματι χρειάστηκε οξυγόνο την Παρασκευή για μία ώρα στον Λευκό Οίκο, στοιχείο που θεωρήθηκε ιδιαίτερα ανησυχητικό και οδήγησε στη λήψη της απόφασης να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Δεν είχε αποκαλύψει το γεγονός, προτιμώντας να προβάλλει πιο «αισιόδοξη» εικόνα, παρότι ο γενικός γραμματέας της προεδρίας Μαρκ Μέντοους είχε αποκαλύψει σε δημοσιογράφους πως η κατάσταση του Τραμπ το προηγούμενο 24ωρο ήταν εξαιρετικά ανησυχητική. Και αυτό έκανε… έξαλλο τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Δρ. Κόνλεϊ ανακοίνωσε εξάλλου ότι το Σάββατο «το πρωί» υπήρξε άλλο ένα συμβάν, η πτώση του επιπέδου του οξυγόνου στον οργανισμό του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

Επίσης το Σάββατο, οι γιατροί χορήγησαν στον Τραμπ ακόμα ένα φάρμακο — το τρίτο με βάση όσα είναι γνωστά —, δεξαμεθαζόνη, κορτικοειδές αποτελεσματικό σε βαριές περιπτώσεις της COVID-19, πέραν της ρεμδεσιβίρης και του πειραματικού κοκτέιλ της εταιρείας Regeneron που του χορηγούν από την Παρασκευή.

Ετοιμάζουν εξιτήριο

Παρ’ όλα αυτά, οι θεράποντες γιατροί του Αμερικανού προέδρου διαβεβαίωσαν την Κυριακή ότι η βελτίωση είναι τέτοια που προετοιμάζονται πλέον για την επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, όπου μπορεί να συνεχίσει τις ενέσεις ρεμδεσιβίρης, πιθανόν από σήμερα, Δευτέρα.

Ο Κόνλεϊ απέφυγε επιμελώς να μιλήσει για την κατάσταση των πνευμόνων του Τραμπ.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ