Eξοργιστικός ο Τραμπ: O κορωνοϊός είναι λιγότερο θανατηφόρος από τη γρίπη - Σάλος από νέο tweet

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 17:56 Eξοργιστικός ο Τραμπ: O κορωνοϊός είναι λιγότερο θανατηφόρος από τη γρίπη - Σάλος από νέο tweet

Επιμένει να υποβαθμίζει τον κίνδυνο του κορονοϊού ο Ντόναλντ Τραμπ παρότι νοσεί και μάλιστα κάνει θεραπεία με φάρμακα στα οποία μόνο ο ίδιος έχει πρόσβαση.

Αμετανόητος ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος λίγες μόλις ώρες μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο εξίσωσε την πανδημία του κορωνοϊού, με τη γρίπη. Με νέα ανάρτηση στο Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ που νοσεί λόγω της covid-19 καλεί τους πολίτες να μάθουν να ζουν με τον φονικό ιό.

"Η εποχή της γρίπης έρχεται! Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000 και παρά το εμβόλιο, πεθαίνουν από την γρίπη. Θα κλείσουμε την χώρα μας; Όχι, μάθαμε να ζούμε με αυτήν, όπως μαθαίνουμε να ζούμε με την Covid, σε πολλούς πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρος" ανέφερε χαρακτηριστικά στη δημοσίευσή του.

 

 

Η εν λόγω ανάρτηση όπως και άλλες αντίστοιχες καθώς και η εικόνα του Αμερικανού προέδρου να βγάζει τη μάσκα έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και αυστηρή κριτική από χρήστες των social media. Κι αυτό γιατί την ώρα που ο Τραμπ καθησυχάζει τους πολίτες των ΗΠΑ στέλνοντας το μήνυμα να μην φοβούνται τον κορονοϊό, εκείνος υποβάλλεται σε θεραπεία με συνδυασμό φαρμάκων στα οποία έχει πρόσβαση μόνο ο ίδιος. Στον πρόεδρο των ΗΠΑ έχουν χορηγηθεί θεραπείες που δεν είναι προσβάσιμες στο ευρύ κοινό τη στιγμή που στη χώρα πεθαίνει καθημερινά κόσμος από την πανδημία.

 

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, στον Τραμπ χορηγήθηκε ένα πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων της εταιρείας Regeneron, προτού καν εισαχθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε. Η συγκεκριμένη θεραπεία δεν έχει πάρει έγκριση από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και δεν είναι προσβάσιμη στο ευρύ κοινό, ενώ στον Τραμπ χορηγήθηκε μία ημέρα αφότου βρέθηκε θετικός στον ιό.

"Πρόκειται για τον πρόεδρο των ΗΠΑ και είναι φυσικό να του χορηγηθεί η καλύτερη θεραπεία, είτε έχει πάρει έγκριση είτε όχι", αναφέρει στο CNN η επιδημιολόγος Σίμα Γιασμίν, τονίζοντας όμως ότι στον αντίποδα "υπάρχουν και οι σχεδόν 210.000 Αμερικανοί που έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό επειδή δεν ήταν καλή η διαχείριση της πανδημίας οι οποίοι σίγουρα δεν είχαν πρόσβαση σε τέτοιους είδους θεραπεία".

"Ίσως ο μοναδικός στον πλανήτη που λαμβάνει αυτόν τον συνδυασμό φαρμάκων"

Εκτός από την πειραματική θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron, στον ένοικο του Λευκού Οίκου χοηγήθηκε ρεμδεσιβίρη και το στεροειδές δεξαμεθαζόνη. "Ο πρόεδρος ίσως είναι ο μοναδικός ασθενής στον πλανήτη στον οποίο χορηγείται ο συγκεκριμένος συνδυασμός φαρμάκων", τονίζει στο CNN ο καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον, Τζόναθαν Ρέινερ.

ΤΡΑΜΠ

H ρεμδεσιβίρη δεν έχει εγκριθεί από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), αλλά έλαβε έκτακτη άδεια χρήσης λόγω της κατάστασης της υγείας του Τραμπ. Οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι θεραπεία πέντε ημερών με ρεμδεσιβίρη μειώνει τις ημέρες νοσηλείας, ωστόσο ακόμα ελέγχεται για σοβαρές παρενέργειες.

Ομογενής ερευνητής στις ΗΠΑ: O Τραμπ είναι ο πρώτος που πήρε το κοκτέιλ αντισωμάτων

Σημειώνεται πως τη θεραπεία που λαμβάνει ο Τραμπ, τη δημιούργησε και τη βελτιώνει η Regeneron Pharmaceuticals, της οποίας ηγείται ένας Έλληνας, ο Τζορτζ Γιανκόπουλος.

Ο Έλληνας επιστήμονας και συνεργάτης του, Χρήστος Κυρατσούς, που συμμετέχει στην έρευνα για τη συγκεκριμένη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως η συγκεκριμένη θεραπεία δεν είχε έγκριση και υπήρξε αγώνας δρόμου για να πάρει το "πράσινο φως" από το FDA.

ΤΡΑΜΠ

Όπως είπε ο κ. Κυρατσούς, το φάρμακο έχει δοθεί σε 2.000 άτομα μέχρι τώρα και έχει άμεσα αποτελέσματα κατά του κορονοϊού. Μάλιστα, όπως είπε, το 99% του ιικού φορτίου πέφτει μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Αυτό αφορά ακόμα και σε άτομα μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα. "Είναι ασφαλής η θεραπεία και μπορεί να βοηθήσει τον Αμερικανό πρόεδρο", τόνισε.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 

 

"Νιώθω καλύτερα από ότι πριν 20 χρόνια" δηλώνει υπό την επίδραση στεροειδών ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος βγήκε νωρίτερα από το νοσοκομείο και επέστρεψε στα καθήκοντά του στον Λευκό Οίκο, δηλώνοντας ότι νιώθει καλύτερα από ότι ένιωθε πριν από 20 χρόνια. Πάντως, η δημόσια εικόνα του Τραμπ προβληματίζει τους γιατρούς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW, η Μέγκαν Ράνει, εντατικολόγος και ερευνήτρια θεμάτων αναφέρει ότι αυτή η εικόνα ευθυμίας έχει δύο εξηγήσεις.

 

 

"Υπάρχουν δύο πράγματα για το ότι αισθάνεται καλά, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι καλά. Το πρώτο είναι ότι η Covid-19 είναι μια περίεργη ασθένεια. Όποιος έχει εργαστεί στις εντατικές ξέρει ότι οι θετικοί στον κορονοϊό περνούν αυτό που λέγεται ευτυχής υποξία, όπου οι ασθενείς είναι μεν πραγματικά άρρωστοι αλλά νιώθουν καλά. Το δεύτερο είναι ότι ο Τραμπ παίρνει δεξαμεθανόζη και στεροειδή, κι αυτά προκαλούν ψυχώσεις, μανίες. Μπορούν να καλύψουν τα συμπτώματα της ασθένειας", τόνισε η εντατικολόγος.

"Θερίζει" ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που δέχθηκε θεραπεία για τον κορονοϊό με πειραματικά φάρμακα και τον οποίο παρακολουθεί μια στρατιά γιατρών, υποβαθμίζει τακτικά τη σοβαρότητα της επιδημίας, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ θα προσπαθήσει να προβάλει το δικό του παράδειγμα για να αποδείξει ότι η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνησή του είναι σωστή.

Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών παγκοσμίως μετρώντας περίπου 210.000 νεκρούς και εκατομμύρια κρούσματα. Η εικόνα του Τραμπ να βγάζει τη μάσκα και ενώ έχει λάβει θεραπείες στις οποίες έχει πρόσβαση μόνο ο ίδιος είναι τουλάχιστον προκλητική αναφέρουν χιλιάδες αμερικανοί πολίτες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Πηγή: thetoc.gr

 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση