Νέα «νταηλίκια» Ερντογάν: Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 11:05 Νέα «νταηλίκια» Ερντογάν: Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο

Σε όλα τα μέτωπα του εμπλέκεται η Τουρκία αναφέρθηκε ο Ερντογάν από το Κατάρ, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Σε μια επίδειξη μεγαλοϊδεατισμού, ο Ερντογάν αναγόρευσε τον εαυτό του «εγγυητή» της Ειρήνης και της… Δημοκρατίας, ενώ εκτόξευσε και πάλι κορώνες για την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Ποτέ δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει θέμα υποχώρησής μας από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα ενδώσουμε σε πιέσεις και εκβιασμούς», είπε ο Ερντογάν, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Εκείνοι που είδαν την αποφασιστικότητά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να κάνουν την Τουρκία να υποχωρήσει, αναγκάστηκαν να δεχθούν τις προσκλήσεις μας για διάλογο», πρόσθεσε, δίνοντας ένα στίγμα των προθέσεών του ενόψει των όποιων διαβουλεύσεων με την Ελλάδα.

Ο Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί από την Τουρκική στρατιωτική παρουσία στο Κατάρ και το -μέσω αυτού- στον Περσικό Κόλπο καθώς «εγγυάται την σταθερότητα στην περιοχή».

Ανέφερε ακόμη πως η παρουσία της Τουρκίας στην Συρία δεν θα είναι μόνιμη, αλλά θα παραταθεί μέχρι την οριστική επίλυση της κρίσης στη χώρα.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε θέματα όπως η μάχη κατά της τρομοκρατίας, η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και η αποκατάσταση της σταθερότητας, ενώ θα βάλουμε τέλος στις αντιπαραθέσεις μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής», είπε ακόμη ο Ερντογάν, χωρίς φυσικά να προσδιορίσει το πώς, όταν εντός των επομένων ημερών ενεργοποιεί τους ρωσικούς S-400 για άσκηση στη Σινώπη.

Τέλος ο Ερντογάν επανέλαβε πως η νομιμότητα θα επιστρέψει στη Λιβύη κι ο «πραξικοπηματίας» -δηλαδή ο Στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ- θα χάσει.

Πηγή: onalert.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση