Αποχωρεί και το Barbaros από την κυπριακή ΑΟΖ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 09:20 Αποχωρεί και το Barbaros από την κυπριακή ΑΟΖ

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν διαψεύδονται, το τουρκικό ερευνητικό "Barbaros" αποχωρεί από την κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν διαψεύδονται από ενημερωμένη διπλωματική πηγή της Λευκωσίας και δημοσιεύει το Hellas Journal, το τουρκικό ερευνητικό "Barbaros” ξεκίνησε πορεία αποχώρησης.

Πάντως να σημειωθεί πως αυτό δεν αποκλείει το γεγονός ότι μπορεί να είναι ένα ακόμα τουρκικό παιγνίδι, λόγω των διεθνών αντιδράσεων για το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αποχώρηση από το σημείο όπου ερευνούσε για φυσικό αέριο, άρχισε τις πρωινές ώρες με κατεύθυνση προς τα βόρεια. Στις 7.30 π.μ. ώρα Ελλάδος, το "Barbaros” βρισκόταν ακόμα στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

"Αυτή τη στιγμή το "Barbaros” βρίσκεται απέναντι από την κατεχόμενη Κερύνεια”, τόνισε η διπλωματική πηγή.

Σημειώνουμε ότι την περασμένη εβδομάδα αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ και το γεωτρύπανο Yavuz, που βρισκόταν σε περιοχή απέναντι από την Πάφο.

"Eυπρόσδεκτο βήμα" χαρακτήρισε η Κομισιόν την αποχώρηση του "Γιαβούζ" τονίζοντας ότι αναμένονται περαιτέρω αντίστοιχα βήματα.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων σημείωσε ότι "η αποχώρηση του "Γιαβούζ" αποτελεί ακόμη ένα ευπρόσδεκτο βήμα προς την οποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και ελπίζουμε να δούμε όμοια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση όπως υπογράμμισαν οι ηγέτες (κατά τη Σύνοδο Κορυφής)".

Πηγή: Hellasjournal.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση