Facebook: "Πόρτα" του Ζούκερμπεργκ στους αρνητές του Ολοκαυτώματος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 18:27 Facebook: "Πόρτα" του Ζούκερμπεργκ στους αρνητές του Ολοκαυτώματος

Το Facebok αλλάζει την πολιτική του απέναντι στους αρνητές του Ολοκαυτώματος, απαγορεύοντας κάθε ανάρτηση άρνησης ή διαστρέβλωσης. Η απόφαση του Ζούκερμπεργκ μετά την κατακραυγή.

Σε αναθεώρηση και αυστηροποίηση της πολιτικής του απέναντι σε όσους ασπάζονται ή προωθούν τον αντισημιτισμό προχώρησε το Facebook μετά από σχετική απόφαση και ανάρτηση του ιδιοκτήτη της εταιρείας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ Ζούκερμπεργκ.

Το Facebook θα κόβει πλέον κάθε ανάρτηση η οποία αρνείται ή διαστρεβλώνει το Ολοκαύτωμα, ενώ παράλληλα θα κατευθύνει τους χρήστες που αναζητούν πληροφορίες γύρω αυτό σε συγκεκριμένες και έγκυρες πηγές, προκειμένου να εξαλειφθεί η παραπληροφόρηση που κρύβεται πίσω από ναζιστικά ιδεώδη.

Ο Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε τη νέα πολιτική της εταιρείας τη Δευτέρα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμού, απόφαση στην οποία βέβαια συνέβαλαν και οι διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού από επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, προτρέποντας τον εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματία να λάβει τα μέτρα του στον κοινωνικό ιστότοπο που κατέχει.

Να σημειωθεί πως ο Ζούκερμπεργκ είχε δεχτεί σφοδρή κριτική μετά από την προ διετίας τοποθέτησή του σε τεχνολογικό φόρουμ, εκφράζοντας την άποψη πως τέτοιες αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να αφαιρούνται, αφού δεν γίνονταν σκόπιμα ώστε να προάγουν τη βία.

Ο ιδιοκτήτης του Facebooκ αναθεώρησε και τελικά αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική της εταιρείας, την οποία ανακοίνωσε με την παρακάτω ανάρτηση:

"Σήμερα ανανεώνουμε την πολιτική ρητορικής μίσους για να αποτρέψουμε την άρνηση του Ολοκαυτώματος. Έχουμε κατεβάσει εδώ και καιρό δημοσιεύσεις που επαινούν εγκλήματα μίσους ή μαζικές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένου και του Ολοκαυτώματος. Ωστόσο, με τον αυξανόμενο αντισημιτισμό, επεκτείνουμε την πολιτική μας και απαγορεύουμε οποιοδήποτε περιεχόμενο αρνείται ή παραμορφώνει το Ολοκαύτωμα. Αν οι άνθρωποι αναζητούν το Ολοκαύτωμα στο Facebook, θα τους καθοδηγούμε σε έγκυρες πηγές για να λάβουν σχετικές πληροφορίες".

Και προσέθεσε: "Έχω πασχίσει με τις εντάσεις ανάμεσα στην προάσπιση της ελεύθερης έκφρασης και της βλάβης που καλλιεργείται από την υποτίμηση ή την άρνηση του τρόμου του Ολοκαυτώματος. Η σκέψη μου εξελίχθηκε βλέποντας την αύξηση της αντισημιτικής βίας και ρητορικής μίσους. Το να σκιαγραφείς τη σωστή γραμμή ανάμεσα στο ποιος λόγος είναι ή δεν είναι αποδεκτός δεν είναι απλό, αλλά με την τωρινή κατάσταση στον κόσμο πιστεύω ότι αυτή είναι η σωστή ισορροπία".

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση