«Σκοτώθηκε» ξανά με δημοσιογράφο ο Τραμπ: «Δεν είστε ο τρελός θείος κάποιου»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 14:15 «Σκοτώθηκε» ξανά με δημοσιογράφο ο Τραμπ: «Δεν είστε ο τρελός θείος κάποιου»

Οι μπηχτές έφευγαν η μια μετά την άλλη. Ο Ντόναλντ Τραμπ και η δημοσιογράφος του NBC Savannah Guthrie διασταύρωσαν πολλές φορές τα ξίφη τους. Με αποκορύφωμα την ατάκα της δεύτερης πως είναι ο πρόεδρος της χώρας κι όχι κανένας τρελός… θείος που διαδίδει θεωρίες συνωμοσίας!

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκανε δεύτερο debate με τον Τζο Μπάιντεν ενόψει των εκλογών, αλλά οι δυο τους έδωσαν μια ιδιαίτερη τηλεμαχία: έδωσαν συνεντεύξεις την ίδια ώρα, σε διαφορετικά κανάλια.

Ό,τι κι αν είπε ο Μπάιντεν, η εικόνα του Ντόναλντ Τραμπ να ανταλλάσσει ατάκες γεμάτες φαρμάκι με την Savannah Guthrie είχε περισσότερο ενδιαφέρον.

Όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε για την  QAnon, μια ακροδεξιά ομάδα που υποστηρίζει ότι οι Δημοκρατικοί είναι μια σατανιστική σέχτα παιδόφιλων και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο σωτήρας. Αφού νωρίτερα είχε φροντίσει να επαναλάβει ότι αποκηρύσσει τους ακροδεξιούς αλλά είχε πει περισσότερα για το κίνημα Antifa και τους «διαδηλωτές που καίνε τις πόλεις μας, που τις κυβερνούν Δημοκρατικοί που δεν κάνουν τίποτα», ο Αμερικανός πρόεδρος και πάλι απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα.

«Μπορείτε μια και καλή να πείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα αληθές σε αυτό (σ.σ. στα όσα υποστηρίζει η QAnon)» ρώτησε η δημοσιογράφος. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι δεν ξέρει και όταν η Guthrie του είπε πως «μόλις σας είπα», η απάντησή του ήταν «το ότι μου είπατε, δεν το κάνει και γεγονός, λυπάμαι που το λέω».

Δεν ξέρει τίποτα, λοιπόν, για την ομάδα που διασπείρει θεωρίες συνωμοσίας και τον θεωρεί σωτήρα. Αλλά θα το μελετήσει, υποσχέθηκε. Και αφού έκανε επίθεση στη δημοσιογράφο γιατί δεν τον ρωτούσε αυτά που εκείνος ήθελε να τον ρωτήσει, είπε ότι η QAnon (αυτό το ήξερε) «είναι πάρα πολύ εναντίον της παιδεραστίας, την πολεμούν πολύ σκληρά».

Η QAnon, ως πρότινος εντελώς περιθωριακή ομάδα με ακροδεξιές απόψεις, αυξάνει την επιρροή της τελευταία. Ανάμεσα στις απίθανες θεωρίες που διακινεί είναι πως ο Τραμπ πολεμάει εναντίον μιας παγκόσμιας ελίτ παιδεραστών σατανιστών που ενέχονται σε κύκλωμα εμπορίας ανηλίκων.

Και όταν η Guthrie τον ρώτησε πως πριν από μερικές μέρες έκανε retweet τη θεωρία συνωμοσία που έλεγε ότι ο Τζο Μπάιντεν είχε ενορχηστρώσει τις δολοφονίες Navy Seals για να καλύψει τον κατασκευασμένο θάνατο του Μπιν Λάντεν, η απάντηση του Τραμπ ήταν… «εγώ απλά το έκανα retweet, δεν παίρνω θέση, δεν ξέρω τίποτα, ο καθένας μπορεί να αποφασίσει».

Και κάπου εκεί ήρθε η ατάκα της βραδιάς: «Δεν το καταλαβαίνω. Είστε ο πρόεδρος, δεν είστε ο τρελός θείος που απλά κάνει retweet οτιδήποτε». 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε την απόφασή του να διοργανώσει εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για να παρουσιάσει την εκλεκτή του για το Ανώτατο Δικαστήριο. Σε εκείνη την εκδήλωση πολλοί από τους συνεργάτες του και στελέχη των Ρεπουμπλικάνων κόλλησαν κορονοϊό. Γιατί για άλλη μια φορά, δεν τηρούνταν μέτρα, δεν φορούσαν μάσκες!

«Έ, είμαι πρόεδρος — πρέπει να βλέπω κόσμο, δεν μπορώ να κλειστώ σε κανένα υπόγειο», απάντησε ο Τραμπ…

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση