Ιταλία: Νέα αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού- Πιθανή η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 20:04 Ιταλία: Νέα αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού- Πιθανή η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μέσα στο Σαββατοκύριακο είναι πιθανό να αποφασιστούν από την κυβέρνηση της Ρώμης νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Μετά τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σε αυστηροποίηση των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας ενδέχεται να προχωρήσει και η Ιταλία, μετά την αύξηση που παρουσιάζουν και σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 10.010 νέα περιστατικά, και 55 θάνατοι, ενώ πραγματοποιήθηκαν πάνω από 150.000 διαγνωστικά τεστ.

Χθες τα κρούσματα ήταν 8.804 και 83 ασθενείς έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, 638 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (52 περισσότεροι από χθες) και 6.178 βρίσκονται στους θαλάμους των ιταλικών νοσοκομείων, ενώ σε κατ΄οίκον περιορισμό έχουν τεθεί 100.496 ασθενείς.

Σήμερα τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Λομβαρδία (2.419), την Καμπανία με πρωτεύουσα την Νάπολη (1.261) και την περιφέρεια Πεδεμόντιο, με μεγαλύτερη πόλη το Τορίνο (821).

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μέσα στο Σαββατοκύριακο είναι πιθανό να αποφασιστούν από την κυβέρνηση της Ρώμης νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων. Θεωρείται αναγκαίος, επίσης, ένας στενότερος συντονισμός ανάμεσα στην κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε και στις διάφορες περιφέρειες της χώρας.

Πληροφορίες που διαρρέουν αναφέρουν ότι ένα από τα περιοριστικά μέτρα που εξετάζεται τις ώρες αυτές είναι και η απαγόρευση κυκλοφορίας και της λειτουργίας των καταστημάτων μετά τις 10 το βράδυ.

Τέλος, σύμβουλοι του Ιταλού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, υπογραμμίζουν ότι πρέπει να ενισχυθούν άμεσα οι συνθήκες ασφαλείας για τους πολίτες που χρησιμοποιούν, καθημερινά, τα μέσα μαζικής μεταφοράς της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση