Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρίσι: Αυτός είναι ο 47χρονος καθηγητής που αποκεφαλίστηκε (pics)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 16:18 Παρίσι: Αυτός είναι ο 47χρονος καθηγητής που αποκεφαλίστηκε (pics) Twitter

Εικόνες του καθηγητή που αποκεφαλίστηκε από Τσετσένο στο Παρίσι έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με το έγκλημα αυτό να έχει συγκλονίσει τον κόσμο.

Πρόκειται για τον Σάμιουελ Πάτι, ηλικίας 47 ετών, ο οποίος δεχόταν απειλές για τη ζωή του πριν από τη φρικιαστική δολοφονία.

Ο ένοπλος, ένας 18χρονος Τσετσένος που γεννήθηκε στη Μόσχα, επιτέθηκε και αποκεφάλισε τον άνδρα, φωνάζοντας “Αλλάχου Άκμπαρ”, και τελικά εξουδετερώθηκε από την Αστυνομία. 

Αρχικά, η Αστυνομία διέψευδε τον αποκεφαλισμό και έκανε λόγο για μαχαίρωμα στον λαιμό, αλλά στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι ο δράστης αποκεφάλισε το θύμα. 

Καστέξ: Η Γαλλία θα αντιδράσει

“Η Γαλλία θα αντιδράσει με την μεγαλύτερη αυστηρότητα” δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

“Μέσω ενός από τους υπερασπιστές της, η Δημοκρατία είναι αυτή που χτυπήθηκε στην καρδιά από την ισλαμιστική τρομοκρατία”, σημειώνει σε μήνυμά του στο Twitter ο Γάλλος πρωθυπουργός.

“Σε αλληλεγγύη προς τους καθηγητές του, το κράτος θα αντιδράσει με την μεγαλύτερη αυστηρότητα έτσι ώστε η Δημοκρατία και οι πολίτες της να ζουν ελεύθεροι! Ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε. Ποτέ”, προσθέτει στο μήνυμά του ο Ζαν Καστέξ.

Φον ντερ Λάιεν: Η σκέψη μου είναι στους εκπαιδευτικούς

“Η σκέψη μου” στρέφεται στους εκπαιδευτικούς “στη Γαλλία και παντού στην Ευρώπη” μετά την δολοφονία καθηγητή ιστορίας σχολείου της Κονφλάν Σεντ Ονορίν, κοντά στο Παρίσι, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

“Αισθάνθηκα φρίκη όταν ενημερώθηκα για την δολοφονία ενός καθηγητή στην Κονφλάν Σεντ Ονορίν. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και στους Γάλλους. Η σκέψη μου στρέφεται επίσης στους εκπαιδευτικούς στη Γαλλία και παντού στην Ευρώπη. Χωρίς αυτούς δεν υπάρχουν πολίτες. Χωρίς αυτούς δεν υπάρχει δημοκρατία”, αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter.

Η δολοφονία του καθηγητή, ο οποίος έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, έχει συγκλονίσει τη Γαλλία. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή “ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση”.

πηγή: newsit.gr