Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται απάνθρωπα τους Σύρους μισθοφόρους -Παρακρατούν τα χρήματά τους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 19:33 Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται απάνθρωπα τους Σύρους μισθοφόρους -Παρακρατούν τα χρήματά τους

Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για τους Σύρους από το να πολεμήσουν για λογαριασμό της Τουρκίας σε Ναγκόρνο Καραμπάχ και Λιβύη. Απάνθρωπη η εκμετάλλευσή τους, τους λένε συνεχώς ψέματα.

Οι Σύροι μισθοφόροι αποτελούν ίσως τις πιο τραγικές φιγούρες του πολέμου μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι Τούρκοι τους υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια (καλό μισθό και την απόκτηση τουρκικού διαβατηρίου) αλλά ο θησαυρός αποδεικνύεται άνθρακες για τους ανθρώπους που έτσι και αλλιώς δεν έχουν άλλη επαγγελματική επιλογή.

Επιλέγονται από τα προσφυγικά καμπ της Τουρκίας, είναι συνήθως αρκετά νεαροί και ο πόλεμος στη χώρα τους που κρατά από το 2011 τους έχει υποχρεώσει να διακόψουν το σχολείο. Συχνά οι οικογένειές τους στα καμπ δεν έχουν πόρους και υπό την απειλή της πλήρους ένδειας, οι νεαροί αναγκάζονται να βάλουν τη στολή του μισθοφόρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως αναφέρει το New York Review, στους Σύρους που στρατολογήθηκαν για τον Ναγκόρνο Καραμπάχ δόθηκε η υπόσχεση ότι θα φυλούν δεξαμενές πετρελαίου. Αντ' αυτού όμως οι Αζέροι τους έριξαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου με συνέπεια αρκετοί από αυτούς να έχουν ήδη σκοτωθεί.

Η μισθοδοσία επίσης δεν έχει καταβληθεί, ωστόσο οι Σύροι περιμένουν ότι τους επόμενους τρεις μήνες θα λάβουν περίπου 2500 δολάρια (το περισσότερο) αν φυσικά μείνουν ζωντανοί στο πεδίο της μάχης.

Την ίδια ώρα οι συμπατριώτες τους που πολεμούν στη Λιβύη (για λογαριασμό της Τουρκίας ή ακόμα και της Ρωσίας, θεωρητικά μπορούν να κερδίζουν περίπου 1000 δολάρια το μήνα, καταγγέλλεται όμως ότι οι διοικητές των μονάδων τους παρακρατούν αρκετά από τα χρήματά τους.

Όπως και να έχει πάντως, για πολλούς είναι η μοναδική λύση. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως έλεγε σύζυγος μισθοφόρου, "απειλείται ακόμα και η τιμή μας με την έννοια ότι θα μείνει ως επιλογή για επιβίωση η πορνεία".

πηγή: news247.gr