Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Έχουμε χαλάσει τα παιχνίδια των άλλων στην περιοχή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 21:07 Ερντογάν: Έχουμε χαλάσει τα παιχνίδια των άλλων στην περιοχή

Σε ομιλία του ο Ερντογάν σημείωσε πως έχουμε χαλάσει τα παιχνίδια των άλλων στην περιοχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να στείλει μήνυμα εθνικής ομοψυχίας από το βήμα του 7ου τακτικού επαρχιακού συνεδρίου του κόμματός του στην επαρχία Σιρνάκ, κοντά στα σύνορα Ιράκ-Συρίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε εχθρό, όποιον προσπαθήσει να κινηθεί με λόγια ή πράξεις εναντίον της Τουρκίας.

"Όποιος με λόγια, πράξεις και στάση προσπαθήσει να διχάσει το έθνος μας, να διαμελίσει τη χώρα μας και να καταλύσει το κράτος μας, να ξέρει ότι είναι όλων μας ο μεγαλύτερος εχθρός", τόνισε.

Στο σημείο αυτό ο κ. Ερντογάν είπε με νόημα ότι η Τουρκία έχει χαλάσει τα παιχνίδια όλων στην περιοχή και κινείται σύμφωνα με τους στόχους του κι όχι με την κατεύθυνση που θέλουν οι άλλες δυνάμεις να έχει η Τουρκία.

"Ματαιώνουμε ένα-ένα αυτά τα σενάρια και τα παιχνίδια τους. Τα χαλάσαμε στο Ιράκ, στη Συρία, στη Μεσόγειο, στη Μαύρη Θάλασσα, σε κάθε διεθνή πλατφόρμα. Τώρα αυτή η χώρα, μαζί με το έθνος της και το κράτος της, κινείται σύμφωνα με τους στόχους της κι όχι προς την κατεύθυνση που οι άλλοι την σπρώχνουν".

"Είμαστε όπου υπάρχει καταπίεση"

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ως υπερασπιστής των αδυνάτων, σημειώνοντας πως εκείνος θα είναι παρών όπου υπάρχει καταπίεση. Μάλιστα διαμαρτυρήθηκε ότι ως έθνος, αν και έχουν υποστεί τα μεγαλύτερα δεινά της ιστορίας, κερδίζουν άλλοι.

"Τι μας λένε; Τι δουλειά έχετε εσείς εκεί; Εμείς όπου υπάρχει καταπίεση, είμαστε εκεί. Όπου υπάρχει κατοχή, εμείς δεν θα σώσουμε τα αδέλφια μας εκεί από αυτήν την κατοχή; Ή εμείς δεν θα εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των συνόρων μας; Γιατί κάποιοι ενοχλούνται; Να μας συμπαθάνε. Είμαστε εκεί και θα είμαστε. Είμαστε εκείνοι που έχουν πονέσει, είμαστε εκείνοι που έχουμε χύσει αίμα, είμαστε εκείνοι που έχουμε χάσει παιδιά, αλλά νικητές είναι άλλοι. Πώς μπορούμε να ανεχτούμε κάτι τόσο στρεβλό;", αναρωτήθηκε.

Κατηγορεί την τριμερή του Μινσκ για εξοπλισμό της Αρμενίας

Για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε κατά τριών χωρών που απαρτίζουν την τριμερή του Μινσκ, λέγοντας ότι υποστηρίζουν και εξοπλίζουν ανοιχτά την Αρμενία.

"Ποιοι αποτελούν την τριμερή του Μινσκ; Η Αμερική, η Ρωσία, η Γαλλία ... Ποιους υποστηρίζουν; Πήραν θέση δίπλα στην Αρμενία. Και παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη σε όπλα στους Αρμένιους; Παρέχουν", δήλωσε, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι "ενώ όλα αυτά γίνονται, οι Αζέροι αδελφοί μας βρίσκονται σε πολύ σοβαρό αγώνα ενάντια στους Αρμένιους. Γιατί δίνουν αυτόν τον αγώνα; Κάνουν αυτόν τον αγώνα για να σώσουν τα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν από τους Αρμένιους. Τι πιο φυσικό από αυτό;".

Δεν θα δώσουμε στην Ευρώπη και την Αμερική το φυσικό αέριο"

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ εκτόξευσε πυρά κατά της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής.

"Το φυσικό αέριο 405 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων στο τεμάχιο του Σαγγάριου είναι αρκετά μεγάλη ποσότητα για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας μας για χρόνια. Το πλοίο μας, το Φατίχ, θα ξεκινήσει γεωτρήσεις σε ένα νέο οικόπεδο. Τί θα κάνει η Τουρκία με αυτόν τον πλούτο; Δεν πρόκειται να τον δώσουμε στην Ευρώπη και την Αμερική, όπως κάποιες χώρες στην περιοχή μας. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον πλούτο για την ευημερία και το μέλλον των 83 εκατομμυρίων μας", είπε.

πηγή: thetoc.gr