Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάλος στην Κύπρο με παπά που βασάνισε μωρό στη βάφτιση! (video)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 10:14 Σάλος στην Κύπρο με παπά που βασάνισε μωρό στη βάφτιση! (video)

Το video που ανέβασε στο Facebook μια μητέρα από την Κύπρο προκαλεί σοκ. Δείχνει τη στιγμή που το παιδί της βαφτίζεται. Και ενώ θα έπρεπε να είναι μια στιγμή που θα θυμόταν για πάντα, εκείνη θέλει να την ξεχάσει.

Αιτία; Ο τρόπος που μεταχειρίζεται το παιδί ο ιερέας που τελεί τη βάφτιση. Και κάνει το μυστήριο να μοιάζει περισσότερο βασανιστήριο.

Όλα έγιναν την περασμένη Κυριακή (18.10.2020) όταν η οικογένεια είχε αποφασίσει να κάνει τη γέννηση του μωρού.

Όταν ξεκίνησε το μυστήριο και ήρθε η ώρα για τη «βουτιά» του νεοφώτιστου στην κολυμπήθρα. Αλλά ο τρόπος του παπά δεν ήταν ο ενδεδειγμένος… 

Όπως περιγράφει στην ανάρτησή της η μητέρα του παιδιού, όλοι όσοι έβλεπαν τα όσα τραβούσε το βρέφος στα χέρια του παπά, του φώναζαν «σιγά το μωρό» αλλά η απάντησή του ήταν «έτσι βαφτίζω εγώ».

Μετά το μαρτύριο, το βρέφος ήταν ολοκόκκινο στο σώμα του και σε κατάσταση σοκ. Η οικογένεια πρόκειται να καταγγείλει τον ιερέα. 

Ο παπάς από την πλευρά του, σύμφωνα με το cyprustimes.com, δεν έκρινε ότι έκανε κάτι μεμπτό… «Η αλήθεια είναι ότι το μωρό κάποια στιγμή πήγε να γλιστρήσει και όπως βλέπετε το χέρι μου πάει κάτω από τον γοφό του για να μην χτυπήσει σε άλλο μέρος του σώματος του. Δεν υπήρχε πρόθεση από μένα να χτυπήσω ή να τραυματίσω το βρέφος. Έχω βαφτίσει πολλά παιδιά. Απλώς όταν αντιλήφθηκα ότι αντιδρούσε προσπάθησα να γίνει η όλη διαδικασία όσον το δυνατόν πιο σύντομα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 Κύπρου.

Άφησε δε αιχμές για την οικογένεια του παιδιού, λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια της βάφτισης ήταν αυστηρός όσον αφορά στα μέτρα κατά του κορονοϊού και ίσως να υπήρχε εκνευρισμός και από την οικογένεια. Απολογήθηκε πάντως (!) λέγοντας πως ήταν η κακιά στιγμή. «Να απολογηθώ για την κακή στιγμή. Για όνομα του Θεού, πατέρας παιδιών είμαι κι εγώ, έχω βαφτίσει πολλά παιδιά. Αν έχει συμβεί κάτι που λύπησε την οικογένεια να απολογηθώ» είπε.

Πηγή: Newsit.gr