Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Εντείνονται τα μέτρα στη Δανία - "Κινδυνεύουμε να χάσουμε τον έλεγχο"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 14:44 Κορωνοϊός: Εντείνονται τα μέτρα στη Δανία - "Κινδυνεύουμε να χάσουμε τον έλεγχο"

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα στη Δανία - Αυξάνονται τα μέτρα.

Η Δανία θα ενισχύσει από την Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, τα μέτρα όσον αφορά τις συναθροίσεις και τη χρήση μάσκας, προκειμένου να αναχαιτίσει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού, μετά την αύξηση των κρουσμάτων, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

"Κουραστήκαμε με αυτήν την ασθένεια" αλλά "κινδυνεύουμε να χάσουμε τον έλεγχο", παραδέχτηκε η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέριξεν σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, μειώνεται στους 10 ο μέγιστος αριθμός ανθρώπων που θα επιτρέπεται να συναθροίζονται (από 50), όμως εξαιρούνται οι αθλητικές εκδηλώσεις, όπου το όριο διατηρείται στα 500 άτομα. Το μέτρο αυτό θα ισχύει για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Οι Δανοί καλούνται επίσης να μην έρχονται σε επαφή με περισσότερα από 10 άτομα, εκτός της οικογένειάς τους και των συναδέλφων τους στη δουλειά.

Τα μέτρα που ισχύουν σήμερα θα παραταθούν μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, πρόσθεσε η πρωθυπουργός.

Από την επόμενη Πέμπτη θα γίνει υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Μέχρι σήμερα η μάσκα ήταν υποχρεωτική μόνο στα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, τα μπαρ, τα καφέ και τα εστιατόρια σε όλη τη χώρα υποχρεούνται να κλείνουν στις 22.00. Στο εξής, πελάτες και προσωπικό θα πρέπει να φορούν μάσκα, εφόσον δεν κάθονται σε τραπέζι. Η πώληση αλκοόλ θα απαγορευτεί μετά τις 10 το βράδυ.

Σήμερα καταγράφηκαν 859 νέα κρούσματα στη Δανία, αριθμός ρεκόρ. Συνολικά στη Δανία (εκτός της Γροιλανδίας και των Νησιών Φερόε) έχουν αναφερθεί 38.622 μολύνσεις και 697 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων και στην Ολλανδία

Η Ολλανδία άρχισε να μεταφέρει ασθενείς Covid-19 στη Γερμανία, καθώς τα νοσοκομεία της βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση από ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων νέου κορωνοϊού.

Το νοσοκομείο Flevo στην πόλη Άλμερε, στην κεντρική Ολλανδία, έκανε γνωστό ότι θα μεταφέρει με ελικόπτερο δύο από τους ασθενείς του που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο στο Μίνστερ, σε απόσταση περίπου 65 χιλιομέτρων ανατολικά από τα σύνορα Ολλανδίας-Γερμανίας.

Οι μεταφορές είναι οι πρώτες που γίνονται κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος, το οποίο ξεκίνησε στην Ολλανδία στις αρχές του προηγούμενου μήνα. Στο πρώτο κύμα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δεκάδες Ολλανδοί ασθενείς διακομίστηκαν στη Γερμανία, όπου η διαθεσιμότητα κλινών στις ΜΕΘ είναι πολύ υψηλότερη σε σύγκριση με την Ολλανδία.

ΜΕΘ

Η ολλανδική ένωση νοσοκομείων LCPS ανέφερε πως αναμένει τη μεταφορά επιπλέον τεσσάρων ασθενών στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο αριθμός των μολύνσεων στην Ολλανδία ανέρχεται σε επίπεδα ρεκόρ σχεδόν καθημερινά από τα μέσα Σεπτεμβρίου και εκτοξεύτηκε σε σχεδόν 10.000 σήμερα. Τα ημερήσια επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία, ο πληθυσμός της οποίας είναι σχεδόν πενταπλάσιος, ανήλθαν σε 11.242.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με νέο κορωνοϊό στην Ολλανδία διπλασιάστηκε τις τελευταίες 2 εβδομάδες, την ώρα που σχεδόν το 50% των κλινών στις ΜΕΘ της χώρας χρησιμοποιείται ήδη για ασθενείς με Covid-19.

πηγή: thetoc.gr