Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δείτε καρέ - καρέ πώς οι κομάντο εξουδετέρωσαν τους πειρατές - λαθρεπιβάτες του δεξαμενόπλοιου της Φράγκου [βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 14:46 Δείτε καρέ - καρέ πώς οι κομάντο εξουδετέρωσαν τους πειρατές - λαθρεπιβάτες του δεξαμενόπλοιου της Φράγκου [βίντεο]

Συνολικά 16 κομάντος εξουδετέρωσαν πειρατές-λαθρεπιβάτες ελληνικού δεξαμενόπλοιου μέσα σε επτά λεπτά.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης κατέγραψαν εντυπωσιακές εικόνες από την επιχείρηση των συνολικά 16 κομάντος των ειδικών δυνάμεων του βρετανικού στρατού σε επιχείρηση εξουδετέρωσης πειρατών ελληνικού δεξαμενόπλοιου.

Οι Βρετανοί κομάντος χρειάστηκαν μόλις 7 λεπτά προκειμένου να βάλουν τέλος στην απόπειρα πειρατείας του δεξαμενόπλοιου Nave Andromeda της Αγγελικής Φράγκου.

Η νυχτερινή επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε δέκα ώρες από τη στιγμή που ανέβηκαν στο πλοίο Νιγηριανοί λαθρεπιβάτες, εκτελέστηκε με τη μεταφορά των κομάντος τόσο δια θαλάσσης όσο και από αέρος.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή ήταν και η φρεγάτα HMS Richmond η οποία όμως τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Οι πειρατές απειλούσαν να σκοτώσουν το πλήρωμα

Σύμφωνα με πληροφορίες τα 22 μέλη του πληρώματος βρήκαν καταφύγιο σε ένα ασφαλές δωμάτιο μετά τις απειλές που εκτόξευσαν οι λαθρεπιβάτες ότι θα τους σκοτώσουν.

Το "πράσινο φως" στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ενώ το δεξαμενόπλοιο έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Νήσου Ουάιτ έδωσαν οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών της Βρετανίας μετά από αίτημα της αστυνομίας.

"Τα συγχαρητήρια μου για τη σκληρή δουλειά που έφεραν σε πέρας οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομίας για να προστατεύσουν ζωές και να διασφαλίσουν την ασφάλεια του πλοίου" δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας.

Το δεξαμενόπλοιο που έχει μεταφορική ικανότητα 500.000 βαρελιών αργού πετρελαίου, είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Λάγος της Νιγηρίας στις 4 Οκτωβρίου κενό φορτίου.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η Navios Tanker Management-εταιρεία του ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιου Nave Andromeda- ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μέλη του πληρώματος του πλοίου, μεταξύ των οποίων και πέντε Έλληνες, είναι όλα ασφαλή και καλά στην υγεία τους.

Παράλληλα προσθέτει ότι οι επτά παράτυποι μετανάστες, που είχαν επιβιβαστεί στο δεξαμενόπλοιο και ζητούσαν να αποβιβαστούν στο βρετανικό έδαφος με απειλές κατά του πληρώματος, έχουν τεθεί υπό κράτηση από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρεία του δεξαμενόπλοιου Nave Andromeda ευχαριστεί όλες τις βρετανικές αρχές που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την έγκαιρη και επαγγελματική τους ανταπόκριση.

Επίσης ευχαριστεί τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου για την υποδειγματική τους ανταπόκριση και ηρεμία σε μια δύσκολη κατάσταση.

Σημειώνεται ότι το δεξαμενόπλοιο, που είχε αναχωρήσει από τη Νιγηρία μεταφέροντας πιθανόν 42.000 τόνους πετρελαίου, κατελήφθη χθες από τις βρετανικές ειδικές δυνάμεις λίγα μίλια ανοιχτά της Νήσου Γουάιτ στη Θάλασσα της Μάγχης, όταν επτά παράτυποι μετανάστες που είχαν επιβιβαστεί σε αυτό απείλησαν το πλήρωμα και ζήτησαν να αποβιβαστούν στο βρετανικό έδαφος.

Το Nave Andromeda σήμερα το πρωί ελλιμενίστηκε στο λιμάνι του Σαουθάμπτον.

Πηγή: newsit.gr