Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Ο Μακρόν ενθαρρύνει φασιστικές επιθέσεις - Μην αγοράζετε γαλλικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 15:10 Ερντογάν: Ο Μακρόν ενθαρρύνει φασιστικές επιθέσεις - Μην αγοράζετε γαλλικά προϊόντα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον λαό του να μποϊκοτάρει τα γαλλικά προϊόντα. Νέα σκληρή επίθεση κατά του Γάλλου ομόλογου του, Εμανουέλ Μακρόν.

Μέσα σε 48 ώρες, Τουρκία και Γαλλία έχουν φτάσει στα άκρα και πλέον, κανείς δεν ξέρει αν και πώς θα υπάρξει… επιστροφή στις… πολιτισμένες σχέσεις τους.
Στις ήδη τεταμένες σχέσεις λόγω των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τη στήριξη του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε “φωτιά” το Σάββατο (24.10.2020) όταν δήλωσε ότι ο Γάλλος ομόλογος του χρειάζεται… ψυχολόγο. Οι σκληρές δηλώσεις του “σουλτάνου” συνεχίστηκαν και χθες την ώρα που ο Γάλλος πρέσβης στην Άγκυρα επέστρεφε στο Παρίσι.    
Σήμερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας συνέχισε τις παραληρηματικές δηλώσεις, σε ομιλία του στην Άγκυρα με αφορμή τη γέννηση του Προφήτη Μωάμεθ στις 28 Οκτωβρίου, καλώντας μάλιστα τον λαό του να μποϊκοτάρει τα γαλλικά προϊόντα. “Μην αγοράζετε γαλλικά προϊόντα”, είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι “ο Μακρόν ενθαρρύνει τις φασιστικές επιθέσεις κατά των μουσουλμάνων”.

“Μια εκστρατεία λιντσαρίσματος, παρόμοια με αυτή που έγινε εναντίον των Εβραίων της Ευρώπης πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, διεξάγεται εναντίον των μουσουλμάνων. Είναι δύσκολο να είσαι μουσουλμάνος στη Δύση… Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα πρέπει να αρχίσουν να μιλούν για την ισλαμοφοβία”, είπε στη συνέχεια.

“Ο ισλαμικός κόσμος διανύει μία επίπονη και δύσκολη περίοδο. Στη δική μας θρησκεία, το να είσαι χριστιανός δεν είναι έγκλημα. Τον φροντίζουμε. Όπως προστατεύουμε και τους Εβραίους. Αν υπάρχει βία κατά των χριστιανών στη Γαλλία, ας τους προστατεύσουμε. Οι εργασιακοί χώροι μουσουλμάνων, τα σπίτια τους, τα σχολεία τους, δέχονται επιθέσεις από φασιστικές ομάδες σχεδόν καθημερινά. Καλώ τον λαό μου από αυτό το βήμα. Μην αγοράσετε ποτέ γαλλικά προϊόντα. Αυτές οι επιθέσεις άρχισαν με την ενθάρρυνση του ηγέτη της Γαλλίας”, τόνισε ο Ερντογάν στην ομιλία του. 

Πηγή: newsit.gr