Ο Μάικλ Τζόρνταν ανοίγει δεύτερη κλινική υγείας για ανασφάλιστους

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 14:15 Ο Μάικλ Τζόρνταν ανοίγει δεύτερη κλινική υγείας για ανασφάλιστους

Ο Μάικλ Τζόρνταν ανοίγει τη δεύτερη κλινική υγείας για μειονεκτούντες κοινότητες στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, παρέχοντας σημαντική βοήθεια κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ένα χρόνο αφότου άνοιξε η πρώτη ιατρική κλινική Michael Jordan Family στο Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας, ο θρύλος του NBA και οι συνεργάτες του στη Novant Health άνοιξαν μια δεύτερη εγκατάσταση.

Με τον ίδιο στόχο να παρέχει ζωτική πρόσβαση στην πρωτοβάθμια και προληπτική περίθαλψη σε άτομα που είναι ανασφάλιστα, η νέα κλινική θα εξυπηρετήσει την κοινότητα North End.

Όπως με την πρώτη ιατρική κλινική στο δυτικό Σαρλότ, η οποία χτίστηκε με μια γενναιόδωρη επιχορήγηση 7 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Μάικλ Τζόρνταν, η καινούρια προσφέρει επίσης υπηρεσίες υγείας και την κοινωνικής υποστήριξης, αντιμετωπίζοντας τα κενά στην υγεία που επιδεινώθηκαν περαιτέρω από την COVID-19.

"Ο αντίκτυπος της πρώτης κλινικής ήταν μετρήσιμος και η COVID-19 μας έχει διδάξει πως είναι σημαντικό να έχουμε προσιτή, ασφαλή και ποιοτική φροντίδα σε κοινότητες που τη χρειάζονται περισσότερο", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Novant Health.

Ο Τζόρνταν είπε σε μια κλήση Zoom (η οποία ανέβηκε μαγνητοσκοπημένη στο youtube): "Όταν συναντηθήκαμε για να σηματοδοτήσουμε το άνοιγμα της πρώτης κλινικής το περασμένο φθινόπωρο, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι θα αντιμετωπίζαμε μία παγκόσμια πανδημία μόλις πέντε μήνες αργότερα. Είμαι τόσο περήφανος για τον θετικό αντίκτυπο που είχε η κλινική μας στην κοινότητα μέχρι τώρα, ειδικά κατά τη διάρκεια της COVID-19".

Από τον Απρίλιο, όταν η κλινική μετατράπηκε σε κέντρο εξετάσεων για τον κορωνοϊό προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των κοινοτήτων για έλεγχο και θεραπεία, πραγματοποιήθηκαν 12.584 ραντεβού και σχεδόν 14.000 τεστ COVID-19.

Δείτε τον Jordan να μιλά με ασθενείς και διαχειριστές της κλινικής.

Πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση