Επίθεση στη Νίκαια: Δίχτυ ασφάλειας σε γαλλικούς στόχους στην Ελλάδα - Σχέδιο εντοπισμού "μοναχικών λύκων"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 09:12 Επίθεση στη Νίκαια: Δίχτυ ασφάλειας σε γαλλικούς στόχους στην Ελλάδα - Σχέδιο εντοπισμού "μοναχικών λύκων"

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές με αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε γαλλικούς στόχους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία.

"Πορτοκαλί" συναγερμός και στην Ελλάδα με την λήψη αυξημένων μέτρων ασφάλειας σε γαλλικούς στόχους μετά τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις σε Νίκαια και Αβινιόν στο Παρίσι, αλλά και την επίθεση στον φρουρό του γαλλικού προξενείου στη Τζέντα.

Ο αστυνομικός σχεδιασμός περιλαμβάνει διπλές σκοπιές στην Γαλλική Πρεσβεία, η οποία στις 10 Νοεμβρίου 2016 είχε γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης με την ρίψη χειροβομβίδας από μέλη της "Επαναστατικής Αυτοάμυνας", όπως επίσης και εντατικές περιπολίες από ομάδες ΔΙ.ΑΣ. ΟΠΚΕ, Δράση, και Ασφάλειας. Σε παρόμοιο αστυνομικό κλοιό θα βρεθεί και το Γαλλικό Ινστιτούτο στην οδό Σίνα. Αντίστοιχα έντονη αστυνομική επιτήρηση θα έχουν η πρεσβευτική κατοικία και μέλη της διπλωματικής αποστολής, όπως επίσης αντιπροσωπείες οχημάτων και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με επικεφαλής αξιωματικούς της αστυνομίας, η απαγόρευση της κυκλοφορίας για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, έχει βοηθήσει στην αύξηση των περιπολιών και αστυνόμευσης στην Αθήνα, κάτι που βοηθά και τον σχεδιασμό ασφαλείας γύρω από χαρακτηρισμένους γαλλικούς στόχους.

Στο μεταξύ, στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και Κρατικής Ασφάλειας έχουν ενισχύσει το πληροφοριακό δίκτυο σε ισλαμικούς κύκλους, και επιτηρούν διακριτικά "κρυφούς" και φανερούς χώρους λατρείας, για τον εντοπισμό τυχόν ύποπτης κινητικότητας. Την ίδια ώρα έχουν ενισχυθεί οι έλεγχοι προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών. Τα παραπάνω μέτρα, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ακραίων ενεργειών, αποσκοπούν στον έγκαιρο εντοπισμό "μοναχικών λύκων" σαν και αυτούς που φαίνεται να έδρασαν για ακόμη μία φορά στη Γαλλία.

Τα στελέχη ειδικών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, διαπιστώνουν και εκείνα την οργή του ισλαμικού κόσμου απέναντι στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος "χρεώνεται" την κίνηση του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo να δημοσιεύσει σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ στο εξώφυλλό του, έχοντας παράλληλη ενημέρωση εγρήγορσης από τους διαύλους συνεργασίας με τις Γαλλικές Αρχές και τους αξιωματικούς συνδέσμους.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση