Ο κορωνοϊός και το lockdown έφεραν μποτιλιάρισμα ρεκόρ στο Παρίσι! Απίστευτες εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 09:33 Ο κορωνοϊός και το lockdown έφεραν μποτιλιάρισμα ρεκόρ στο Παρίσι! Απίστευτες εικόνες

Είναι αναμφίβολα μια από τις εικόνες της ημέρας: Το Παρίσι λίγο πριν από το δεύτερο lockdown με τους δρόμους του μποτιλιαρισμένους όσο δεν πάει, τον εκνευρισμό να «χτυπάει» κόκκινο και τα κορναρίσματα να σπάνε (τα ήδη σπασμένα) νεύρα.

Το μποτιλιάρισμα στους δρόμους γύρω από το Παρίσι και γενικότερα στην περιφέρεια του  Ιλ ντε Φρανς έσπασε κάθε ρεκόρ αφού έφτασε τα 700 χιλιόμετρα (!). Όλα αυτά λίγο πριν από το δεύτερο lockdown στη Γαλλία, που μετέτρεψε μέσα σε λίγη ώρα την Πόλη του Φωτός σε πόλη φάντασμα.

Οι εικόνες είναι, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακές, με τους δρόμους του Παρισιού «πηγμένους» στα αυτοκίνητα, οδηγούς ακόμη και να κατεβαίνουν από αυτά.

Το μποτιλιάρισμα στο Παρίσι (σ.σ. είχε γίνει και πριν από το πρώτο lockdown) σημειώθηκε γιατί, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ πολλοί Παριζιάνοι θέλουν να περάσουν τη νέα καραντίνα στην επαρχία και όχι κλεισμένοι σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι.

Παράδειγμα η 24χρονη Άννα που είπε στη Figaro ότι έφυγε από το διαμέρισμά της στο Παρίσι για το εξοχικό της οικογένειάς της στο Μπερνέ, στη βόρεια Γαλλία. Όπως είπε, η πρώτη καραντίνα, την οποία πέρασε στο Παρίσι, ήταν δύσκολη ψυχολογικά αλλά στο Μπερνέ «ο αέρας είναι πιο καθαρός, αναπνέουμε, αισθανόμαστε ελεύθεροι».

Κάποιοι από τους οδηγούς που βρέθηκαν στους δρόμους του Παρισιού, αναφέρει το BBC, μπορεί να ήταν Παριζιάνοι που επέστρεφαν στη γαλλική πρωτεύουσα από την ύπαιθρο όπου βρέθηκαν με αφορμή τις σχολικές διακοπές, που τελειώνουν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Κίνηση, αυξημένη περισσότερο από το συνηθισμένο υπήρξε και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις, όπως το Μπορντό και η Λιόν.

Και αφού όσοι έφυγαν… έφυγαν, το lockdown στη Γαλλία ξεκίνησε ξανά και οι εικόνες είναι σοκαριστικές. Μια πόλη άδεια, μια πόλη αγνώριστη… Οι φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters το αποδεικνύουν…

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση