Συναγερμός στη Λιόν! Άγνωστος πυροβόλησε ελληνορθόδοξο ιερέα που χαροπαλεύει

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 18:29 Συναγερμός στη Λιόν! Άγνωστος πυροβόλησε ελληνορθόδοξο ιερέα που χαροπαλεύει

Σε κρίσιμη κατάσταση είναι ο ιερέας που πυροβολήθηκε 2 φορές σύμφωνα με τα όσα είπαν από την ελληνική πρεσβεία στη Γαλλια. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Στο Παρίσι επιστρέφει εσπευσμένα ο Γάλλος πρωθυπουργός. Είναι η δεύτερη επίθεση σε εκκλησία στη Γαλλία μέσα σε λίγα 24ωρα.

Ο άγνωστος πυροβόλησε δύο φορές τον ελληνορθόδοξο ιερέα, στην περιοχή Jean-Mace, στο 7ο διαμέρισμα της Λιόν και στη συνέχεια διέφυγε.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης. Ο δράστης πυροβόλησε τον ελληνικής καταγωγής ιερέα με κυνηγετικό όπλο, στις 17.00 ώρα Ελλάδας.  Ο ιερέας έχει τραυματιστεί στο στήθος και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Μετά την επίθεση επιστρέφει στο Παρίσι εσπευσμένα ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Όπως είπε μιλώντας στο newsit.gr η Τίνα Παναγοπούλου, επικεφαλής του γραφείου τύπου στην ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία, δε φαίνεται να είναι θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, μέχρι στιγμής. “Έχουμε αυτό τον πυροβολισμό με δύο σφαίρες όταν έκλεινε την εκκλησία. Είναι σε σοβαρή κατάσταση. Περιμένουμε τις έρευνες της Αστυνομίας για να μας πουν περισσότερα”.

Η περιοχή που έγινε η επίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης τον πυροβόλησε την ώρα που έκλεινε την εκκλησία. Πρόκειται για τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού, στη Λιόν…

Η εκκλησία όπου έγινε η επίθεση

Το σημείο έχει αποκλειστεί ενώ όπως φαίνεται στις εικόνες που ανεβαίνουν στο Twitter, αμέσως έφτασε στο σημείο και δύναμη του στρατού.

 

 

Οι αρχές καλούν τον κόσμο να αποφύγει την περιοχή. Σύμφωνα με το μήνυμα που έβγαλε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

 

 

Η επίθεση προκαλεί συναγερμό στις αρχές, καθώς έρχεται λίγα 24ωρα, μετά την άλλη επίθεση σε εκκλησία, στη Νίκαια της Γαλλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας είναι 52 ετών και είναι πατέρας τριών παιδιών.

Η επίθεση προκαλεί συναγερμό στις αρχές, καθώς έρχεται λίγα 24ωρα, μετά την άλλη επίθεση σε εκκλησία, στη Νίκαια της Γαλλίας με τρεις νεκρούς.

Ο ιερέας που δέχθηκε την επίθεση

Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας, Ευαγόρας Μαυρομάτης, ο ιερέας πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής. Ο δράστης πρέπει να τον παρακολουθούσε, να του είχε στήσει ενέδρα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση