Βρετανία: Ξεπέρασε το 1 εκατ. κρούσματα κορονοϊού – Lockdown ανακοινώνει ο Μπόρις Τζόνσον

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 19:33 Βρετανία: Ξεπέρασε το 1 εκατ. κρούσματα κορονοϊού – Lockdown ανακοινώνει ο Μπόρις Τζόνσον

“Μαύρο” Σάββατο για τη Βρετανία. Η χώρα ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο μολύνσεων Covid19. Συνέντευξη Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, για νέο lockdown από την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Βρετανία ξεπέρασε, λοιπόν, το ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, ένα νέο ορόσημο τη στιγμή που η κυβέρνηση Τζόνσον εξετάζει ένα νέο εθνικό lockdown στην Αγγλία. “Μεταξύ της 31ης Ιανουαρίου και της 31ης Οκτωβρίου 2020 καταγράφηκαν 1.011.660 επιβεβαιωμένα κρούσματα”, ανακοίνωσε το Λονδίνο, ενώ τις τελευταίες 24 ώρες, διαγνώστηκαν 21.915 νέες μολύνσεις.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η χώρα με τα περισσότερα θύματα από την πανδημία στην Ευρώπη, έχει καταγράψει συνολικά 46.555 θανάτους που επήλθαν μέσα σε 28 ημέρες μετά τη διάγνωση των ασθενών που ήταν θετικοί στον ιό SARS-CoV-2. Οι 326 θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ, με θέμα την εξέλιξη της πανδημίας και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανακοινώσει την επιβολή νέου lockdown στην Αγγλία από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Τζόνσον θα συζητήσει προηγουμένως την κατάστασης με τους υπουργούς του, μέσω τηλεδιάσκεψης και κατόπιν θα δώσει συνέντευξη Τύπου, μαζί με τους επιστημονικούς συμβούλους του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει καραντίνα από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου στην Αγγλία, όπου ο νέος κορονοϊός εξαπλώνεται ταχύτερα. Τα μη απολύτως αναγκαία εμπορικά καταστήματα θα κλείσουν, όμως βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία και πανεπιστήμια θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Παμπ και εστιατόρια ενδέχεται επίσης να κλείσουν για πολλές εβδομάδες, γεγονός που θα επιφέρει ένα νέο σκληρό πλήγμα στον τομέα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, οι επιστημονικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού τον προτρέπουν να ενεργήσει γρήγορα ώστε να αναχαιτιστεί τώρα η εξάπλωση της πανδημίας και να μπορέσουν οι Βρετανοί να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση