Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χειρουργείται ο ελληνορθόδοξος ιερέας που δέχθηκε επίθεση στη Λιόν – “Εξετάζονται όλα τα σενάρια”

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 20:34 Χειρουργείται ο ελληνορθόδοξος ιερέας που δέχθηκε επίθεση στη Λιόν – “Εξετάζονται όλα τα σενάρια”

Η επίθεση έγινε το απόγευμα, στον ελληνορθόδοξο ιερέα την ώρα που έκλεινε το ναό, στη Λιόν. Κάποιος τον πυροβόλησε 2 φορές στο στήθος και εξαφανίστηκε.

Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε. Οι πρώτες σκέψεις για την επίθεση στον ελληνικής καταγωγής 52χρονο ιερέα, ήταν η τρομοκρατική επίθεση. Στη σκιά μάλιστα, της επίθεσης που έγινε πριν από λίγα 24ωρα σε εκκλησία, στη Νίκαια της Γαλλίας με τρεις νεκρούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Γαλλία, για την σημερινή επίθεση στον ελληνορθόδοξο ιερέα, εξετάζονται όλα τα σενάρια!  Μάλιστα, οι αρχές διεξάγουν έρευνες για “απόπειρα δολοφονίας”…

 

 

Πάντως, το ότι δεν προσανατολίζονται οι αρχές στην τρομοκρατική ενέργεια, είχε πει νωρίτερα μιλώντας στο newsit.gr και η Τίνα Παναγοπούλου, επικεφαλής του γραφείου τύπου στην ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία. “Έχουμε αυτό τον πυροβολισμό με δύο σφαίρες όταν έκλεινε την εκκλησία. Είναι σε σοβαρή κατάσταση. Περιμένουμε τις έρευνες της Αστυνομίας για να μας πουν περισσότερα” είχε προσθέσει.

Ο ιερέας που πυροβολήθηκε

Ο 52χρονος ιερέας που είναι πατέρας τριών παιδιών, είναι σε σοβαρή κατάσταση και σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λιόν, αυτή την ώρα χειρουργείται…

Ο Δήμαρχος, Gregory Doucet, πήγε πριν από λίγο στο σημείο της επίθεσης.

ΦΩΤΟ REUTERS

Μέχρι αυτή την ώρα, ο δράστης της επίθεσης δεν έχει εντοπιστεί…

πηγή: newsit.gr