Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν σε γήπεδο 50 άνδρες και αγόρια και στην συνέχεια τους τεμάχισαν

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 13:03 Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν σε γήπεδο 50 άνδρες και αγόρια και στην συνέχεια τους τεμάχισαν

Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν την θηριωδία που διέπραξαν τζιχαντιστές στην Μοζαμβίκη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στα βόρεια της χώρας αυτής οι τζιχαντιστές συγκέντρωσαν σε γήπεδο ποδοσφαίρου 50 άνδρες και αγόρια από ένα χωριό και αφού τους αποκεφάλισαν άρχισαν να τους τεμαχίζουν. 

Όλα έγιναν στην επαρχία Cabo Delgado και σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ απήγαγαν δεκάδες γυναίκες και παιδιά.

Όπως μεταδίδει και το BBC, έκαψαν σπίτια και άρχισαν να κυνηγούν τον κόσμο που έτρεψε πανικόβλητος προς το δάσος. Αφού έπιασαν όσους μπορούσαν τους μετέφεραν στο γήπεδο του ποδοσφαίρου και άρχισαν να εκτελούν το μακάβριο έργο τους. Τους αποκεφάλιζαν και δεν σταματούσαν εκεί. Τους έκαναν κομμάτια. 

 

 

Προσπαθούν να φτιάξουν νέο Χαλιφάτο 

Οι Τζιχαντιστές προσπαθούν να μετατρέψουν σε κόλαση έναν παράδεισο επί της γης και χώρο διακοπών για πολλούς δυτικούς ειδικά στα νησιά που βρίσκονται όχι μακριά από τις ακτές της Μοζαμβίκης.

 

 

Έχουν ήδη καταστρέψει ξενοδοχεία και σπίτια μετατρέποντάς τα σε στάχτη.

Ο απολογισμός τα τελευταία τρία χρόνια μιλά για τουλάχιστον 2.000 νεκρούς ενώ πάνω από 400.000 άνθρωποι έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους.

Οι τζιχαντιστές της Μοζαμβίκης αποκαλούνται al-Shabaab αλλά δεν έχουν σχέσεις με τους τζιχαντιστές της Σομαλίας. Πέρυσι δήλωσαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα μάλιστα με την αμερικανική στρατιωτική ακαδημία του West Point, η εξάπλωση της συγκεκριμένης οργάνωσης δείχνει ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει ηττηθεί και γιγαντώνεται στην Δυτική Αφρική.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση