Σαουδική Αραβία: Έκρηξη σε νεκροταφείο - Πληροφορίες και για Έλληνα τραυματία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 13:32 Σαουδική Αραβία: Έκρηξη σε νεκροταφείο - Πληροφορίες και για Έλληνα τραυματία Φωτογραφία: Twitter/@Clarencewoman

Έκρηξη σημειώθηκε σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο την ώρα τελετής στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Πληροφορίες για τραυματίες.

Έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Την ώρα εκείνη ήταν σε εξέλιξη τελετή για την Ημέρα Μνήμης της 11ης Νοεμβρίου , στην οποία το "παρών' έδωσε και ένας Έλληνας, που φέρεται να τραυματίστηκε από την επίθεση, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η κατάστασή του.

Η εφημερίδα "Le Figaro" αναφέρει πως την ώρα της τελετής εκτοξεύτηκε χειροβομβίδα προς το νεκροταφείο η οποία πέρα πέρασε πάνω από τον τοίχο εξερράγη τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο άτομα, με άλλες αναφορές, ωστόσο, να μιλούν για περισσότερους τραυματίες.

 

 

"Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας, εκείνοι της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας ήταν παρόντες στην τελετή, καθώς και οι Γάλλοι και Βρετανοί αμυντικοί προστάτες", ανάφερε πηγή, η οποία μάλιστα υποστήριξε πως ο δράστης έχει συλληφθεί.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο περίπου εβδομάδες, υπήρξε άλλη μία επίθεση στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όταν ένας άντρας επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στον φρουρό του προξενείου της Γαλλίας.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση