Μέρκελ: «Ο κορωνοϊός θα μας κρατήσει απασχολημένους καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 10:46 Μέρκελ: «Ο κορωνοϊός θα μας κρατήσει απασχολημένους καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα»

Η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε πως η πανδημία θα συνεχίσει να διαμορφώνει τη ζωή στη Γερμανία τους επόμενους μήνες.

Μια ελαφρά μείωση των νέων λοιμώξεων, αλλά και η ελπίδα για ένα εμβόλιο, δεν πείθουν την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία προειδοποίησε τους συμπατριώτες της να μη χαλαρώσουν πρόωρα. Η καταπολέμηση της πανδημίας θα απαιτήσει επιμονή.

Η επικεφαλής του CDU τόνισε ότι «θα μας κρατήσει απασχολημένους καθ'όλη τη διάρκεια του χειμώνα.»

Σε δήλωση που έκανε στο Βερολίνο, η Μέρκελ επιχείρησε μια σύγκριση με την ισπανική γρίπη, που έπληξε την Ευρώπη πριν από περίπου 100 χρόνια. Όπως και εκείνη την εποχή, πρέπει να υποτεθεί ότι «το δεύτερο κύμα είναι πιο δύσκολο και πέφτει σε κακή εποχή», περότι υπάρχουν «θετικά μηνύματα σχετικά με την ανάπτυξη εμβολίων.»

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτό «δεν θα έχει ακόμη σοβαρό αντίκτυπο τους χειμερινούς μήνες, οπότε είναι ακόμα απαραίτητο να συνεχίσουμε να τηρούμε τις προφυλάξεις κατά της εξάπλωσης του ιού.»

Το πρωί, η Επιτροπή της ΕΕ ενέκρινε τη συμφωνία - πλαίσιο που προβλέπει την πώληση από την ΕΕ 300 εκατομμυρίων δόσεων του δυνητικού εμβολίου από τη BioNTech και την Pfizer.

Πριν από τη Μέρκελ, ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Γιενς Σπαν είχε επίσης τονίσει σε συνέντευξή του στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς RTL και N-tv ότι θα ήταν πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για μια ανάκαμψη στην πανδημία - παρόλο που η δυναμική των συμβάντων μόλυνσης είχε μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. «Αυτό είναι ενθαρρυντικό στην αρχή, αλλά δεν αρκεί», εξήγησε. 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση