Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία - Κορωνοϊός: Σε καραντίνα πάνω από 300.000 μαθητές και 30.000 δάσκαλοι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 15:25 Γερμανία - Κορωνοϊός: Σε καραντίνα πάνω από 300.000 μαθητές και 30.000 δάσκαλοι (φωτο Reuters)

Περισσότεροι από 300.000 μαθητές και 30.000 εκπαιδευτικοί βρίσκονται αυτές τις μέρες σε καραντίνα σε όλη την Γερμανία λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Και αυτό, όπως σημειώνει η Γερμανική Ένωση Εκπαιδευτικών, έχει ως αποτέλεσμα όλο και περισσότερα σχολεία να παραμένουν κλειστά.

«Σταδιακά κλείνουν όλο και πιο πολλά σχολεία απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. Οι πολιτικοί έχουν αποσυρθεί και τώρα αποφασίζουν οι υγειονομικοί», δήλωσε στην BILD ο Πρόεδρος του Σωματείου Δασκάλων Χάιντς-Πέτερ Μάιντινγκερ, ενώ ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην «Passauer Neue Presse», έκανε λόγο για «αποτυχία» των μέτρων για τον κορωνοϊό στα σχολεία. «Τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά με κάθε κόστος», τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά θα αποφευχθεί ένα γενικό κλείσιμο των σχολείων. «Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αυξηθούν τα προληπτικά μέτρα όσο συνεχίζεται η εκθετική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων», επισήμανε και πρότεινε να γίνει καθολική εφαρμογή του κανόνα της τήρησης απόστασης, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές θα πηγαίνουν εκ περιτροπής στο σχολείο.

Η υπουργός Παιδείας ‘Ανγια Κάρλιτσεκ τάχθηκε ήδη χθες υπέρ της γενικής υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε όλα τα σχολεία, τουλάχιστον κατά την διάρκεια της τρέχουσας περιόδου έξαρσης του κορονοϊού, ενώ ο βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Κρίστοφ Πλος, πρότεινε να εγκατασταθούν διαχωριστικά από πλεξιγκλάς μεταξύ των θρανίων και συστήματα εξαερισμού σε όλες τις σχολικές αίθουσες,τονίζοντας ότι η σημερινή κατάσταση «παραλύει τις οικογένειες».

Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ‘Αρμιν Λάσετ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι σχολικές διακοπές των Χριστουγέννων να ξεκινήσουν δύο μέρες νωρίτερα – στις 21 αντί στις 23 Δεκεμβρίου, προκειμένου να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επαφές την συγκεκριμένη περίοδο και να αποφευχθεί η αύξηση των κρουσμάτων στις οικογενειακές συγκεντρώσεις. «Ανοιχτός» σε ένα τέτοιο μέτρο, καθώς και στη διεύρυνση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας στα σχολεία εμφανίστηκε και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ