Κορωνοϊός: Πλησιάζουν και πάλι τους 1.000 οι ημερήσιοι θάνατοι στην Βραζιλία! Άλλοι 626 στο Μεξικό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 09:18 Κορωνοϊός: Πλησιάζουν και πάλι τους 1.000 οι ημερήσιοι θάνατοι στην Βραζιλία! Άλλοι 626 στο Μεξικό

Η Βραζιλία ανακοίνωσε άλλα 33.207 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 908 ασθενείς υπέκυψαν.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού έχει φτάσει ως αυτό το στάδιο τους 164.281 νεκρούς επί συνόλου 5.781.582 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας παγκοσμίως, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον κορωνοϊό στον πλανήτη.

Μεξικό: 626 νέοι θάνατοι

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.658 νέα κρούσματα ενώ ακόμη 626 ασθενείς πέθαναν.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται ως εδώ σε 97.056 νεκρούς επί συνόλου 991.835 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Όμως, με βάση δηλώσεις που έχουν κάνει τους τελευταίους μήνες στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης, ιδίως ο αρμόδιος για την αντιμετώπιση της πανδημίας υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ, στην πραγματικότητα ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται πως έχει ξεπεράσει προ πολλού τους εκατό χιλιάδες, ενώ οι μολύνσεις είναι ήδη πολύ περισσότερες από ένα εκατομμύριο. Ο Λόπες-Γκατέλ έχει πει επανειλημμένα πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην πραγματικότητα πρέπει να είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, καθώς τα τεστ που γίνονται είναι συγκριτικά λίγα, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου το υπουργείο Υγείας εκτιμούσε ότι ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας πιθανότατα είναι πολύ βαρύτερος, ως ακόμη και κατά 50.000 θανάτους, από τον επίσημο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση