Καταγράφηκε για πρώτη φορά το σπάνιο καλαμάρι ''Bigfin'': Τα πλοκάμια του φτάνουν τα 8 μέτρα!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 18:15 Καταγράφηκε για πρώτη φορά το σπάνιο καλαμάρι ''Bigfin'': Τα πλοκάμια του φτάνουν τα 8 μέτρα!

Ερευνητές εντόπισαν και απαθανάτισαν για πρώτη φορά στα νερά της Αυστραλίας το σπάνιο καλαμάρι ''Bigfin'', που έχει πλοκάμια τα οποία μπορούν να φτάσουν σε μήκος ακόμη και τα 8 μέτρα!

Υπάρχουν... εξωγήινοι στη Γη; Ναι, ξεκάθαρα. 

Στην άβυσσο ειδικά, όπου ακόμη δεν έχουμε ιδέα τι κρύβει (περισσότερα ξέρουμε για το διάστημα), σίγουρα. 

Σε βάθος 3.000 μέτρων τώρα, στα νερά της Αυστραλίας, οι επιστήμονες εντόπισαν και απαθανάτισαν για πρώτη φορά το σπάνιο καλαμάρι ''Bigfin''. Ένα είδος με μόλις 12 καταγραφές σε όλον τον κόσμο, που για πρώτη φορά... στήθηκε στον φακό.

Τα καλαμάρια ''Bigfin'', τα πλοκάμια των οποίων σε μήκος μπορούν να φτάσουν τα επτά με οκτώ μέτρα, είναι μια ομάδα σπάνιων κεφαλόποδων με ξεχωριστή μορφολογία. Τοποθετούνται στο γένος Magnapinna και στην οικογένεια Magnapinnidae. 

Ζουν, δε, σε βάθος από 1.000 έως 4.000 μέτρα και η παρατήρησή τους μπορεί να γίνει μόνο με ρομποτικά βαθυσκάφη και ρυμουλκούμενη κάμερα, σε βάθη μεταξύ των 950 και 3.250 μέτρων, όπου οι επιστήμονες εντόπισαν το πλάσμα πέντε φορές, κατά τη διάρκεια δύο ερευνών, το 2015 και το 2017. Η μελέτη των επιστημόνων για αυτόν τον... εξωγήινο δημοσιεύτηκε τώρα και μπορείτε να τη δείτε εδώ.

πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση