Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Μητσοτάκης – Επαφές και συμφωνίες στο… μενού του ταξιδιού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 22:30 Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Μητσοτάκης – Επαφές και συμφωνίες στο… μενού του ταξιδιού

Στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Άμπου Ντάμπι έφθασε αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και έγινε δεκτός από τον υπουργό Βιομηχανίας, Sultan Al Jaber.

Αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το πρωί με τον διάδοχο του Θρόνου, Σείχη, Mohammed Bin Zayed Al Nahyan ] και θα ακολουθήσουν διευρυμένες επαφές με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, καθώς και του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άμπου Ντάμπι θα γίνει η υπογραφή της Διακήρυξης Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, καθώς και της συμφωνίας Συνεργασίας στους τομείς της Εξωτερικής Πολιτικής και της ‘Αμυνας .

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κέντρου Hedaya, Dr. Ali Rashid Al Nuaimi, διεθνούς οργανισμού για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και θα επισκεφτεί το Sheikh Zayed Grand Mosque Center.

 Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θάνος Ντόκος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζει ιστορική την επίσκεψη και σημειώνει: «Βρισκόμαστε εδώ για να σφραγίσουμε τη διμερή στρατηγική εταιρική σχέση και για να προωθήσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Ο υπουργός Εξωτερικών συνοδεύει την ανάρτησή του με μια φωτογραφία που απεικονίζεται ένας ουρανοξύστης στο Άμπου Ντάμπι «ντυμένος» με την ελληνική σημαία προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση