Εμβόλιο Pfizer: Νέα στοιχεία! Στο 95% η αποτελεσματικότητα - Ζήτημα ημερών η έγκρισή του!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 14:38 Εμβόλιο Pfizer: Νέα στοιχεία! Στο 95% η αποτελεσματικότητα - Ζήτημα ημερών η έγκρισή του!

Πολύ ευχάριστα νέα είχαν να ανακοινώσουν η Pfizer και η BioNTech για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Η αποτελεσματικότητά του αυξήθηκε και άλλο! Μπουρλά: Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ζητήσουμε την έγκρισή του.

Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν σήμερα ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους είναι στο 95%.

Το εμβόλιο με την ονομασία BNT162b2, ήταν πολύ αποτελεσματικό στον κορωνοϊό 28 ημέρες μετά την χορήγηση της πρώτης δόσης και η αποτελεσματικότητά του ήταν η ίδια σε όλες τις ηλικίες, τις φυλές και τις εθνικότητες σύμφωνα με την εταιρεία.

Επιπρόσθετα, οι ηλικιωμένοι που είναι στις ευπαθείς ομάδες είδαν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν πάνω από 94%.

«Η τελική ανάλυση υπογραμμίζει τα αποτελέσματα της θετικής ενδιάμεσης ανάλυσης αποτελεσματικότητας που ανακοινώθηκε στις 9 Νοεμβρίου», δήλωσε ο επικεφαλής της BioNTech Ugur Sahin.

Και πρόσθεσε: «Τα στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιό μας είναι ικανό να προσδώσει μεγάλη προστασία ενάντια στον COVID-19 29 ημέρες μετά την πρώτη δόση. Επιπρόσθετα το εμβόλιο μελετήθηκε οτι είναι ανεκτό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες με ελαφρές έως μέτριες παρενέργειες οι οποίες πιθανότατα οφείλονται στην σχετικά μικρή δοσολογία».

Μπουρλά: Ζήτημα ημερών να ζητήσουμε έγκριση κυκλοφορίας 

Η Pfizer μέσα στις επόμενες ημέρες θα ζητήσει την έγκριση του εμβολίου της, δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά επικεφαλής της εταιρείας. Πρόσθεσε ότι έχουν συγκεντρώσει όλα εκείνα τα στοιχεία που το καθιστούν ασφαλές προκειμένου να εγκριθεί από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ.

«Είμαστε πολύ κοντά στην υποβολή της αίτησης για έγκριση», είπε ο Μπουρλά. 

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση