«Καίει» Γερμανία και Γαλλία ο Ομπάμα για την ελληνική κρίση! «Ήθελαν να διασώσουν τις δικές τους τράπεζες»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 22:00 «Καίει» Γερμανία και Γαλλία ο Ομπάμα για την ελληνική κρίση! «Ήθελαν να διασώσουν τις δικές τους τράπεζες»

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη χώρα μας και την επίμαχη περίοδο της οικονομικής κρίσης, προκύπτουν μέσα από τα απομνημονεύματα του Μπαράκ Ομπάμα, τα οποία κυκλοφόρησαν την Τρίτη…

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ είχε και κατά τη διάρκεια της θητείας του ασκήσει κριτική, πρωτίστως στο Βερολίνο, αλλά και στο Παρίσι ιδιαίτερα για την πρώτη φάση της διαχείριση της κρίσης, για την επιμονή τους στη δημοσιονομική λιτότητα την ώρα που η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτούσε την εφαρμογή επεκτακτικής πολιτικής.

Στο βιβλίο με τα απομνημονεύματα του 44ου Προέδρου των ΗΠΑ με τίτλο “Γη της Επαγγελίας”, αναφέρεται μεταξύ άλλων: 

«Παρατήρησα πως σπάνια ανέφεραν ότι οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους δανειστές της Ελλάδας ή ότι μεγάλο μέρος του χρέους των Ελλήνων είχε συσσωρευτεί αγοράζοντας γερμανικές και γαλλικές εξαγωγές – δεδομένα που θα μπορούσαν να έχουν καταστήσει σαφές στους ψηφοφόρους τους γιατί διασώζουν τους Έλληνες».

Αναφερόμενος, στην επιλογή αυτή της Γερμανίας και της Γαλλίας, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει ότι «ισοδυναμούσε με τη διάσωση των δικών τους τραπεζών και βιομηχανιών και ίσως ανησυχούσαν ότι μια τέτοια παραδοχή θα έστρεφε την προσοχή των ψηφοφόρων από τις αποτυχίες διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων, στις αποτυχίες εκείνων των Γερμανών ή Γάλλων αξιωματούχων που είναι επιφορτισμένοι με την εποπτεία των πρακτικών τραπεζικού δανεισμού».

Τα λόγια του έχουν ξεχωριστή σημασία αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ την επίμαχη περίοδο 2009 – 2017…

πηγή: Newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση