Σε καραντίνα τρεις υπουργοί στην Κύπρο - Συναγερμός στο Προεδρικό Μέγαρο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 12:37 Σε καραντίνα τρεις υπουργοί στην Κύπρο - Συναγερμός στο Προεδρικό Μέγαρο

Σε καραντίνα έχουν τεθεί τρεις υπουργοί στην Κύπρο, καθώς θετικός στον κορωνοϊό έχει βρεθεί ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής. Εκτός από τον κ. Καδή, σε αυτοπεριορισμό έχουν τεθεί, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, και ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος. 

«Μπαίνω σε προληπτικό αυτοπεριορισμό λόγω θετικού κρούσματος στο στενό επαγγελματικό μου περιβάλλον. Εξακολουθώ να ασκώ τα καθήκοντά μου τηρώντας, όμως, σχολαστικά τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα για τον #Covid_19», αναφέρει, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο κ. Νουρής.

«Φίλες και φίλοι, τηρώντας όλα τα σχετικά πρωτόκολλα έχω αυτοπεριοριστεί καθώς ήρθα σε επαφή με τον υπ. Γεωργίας, Kώστα Καδή, ο οποίος είναι θετικός στον κορωνοϊό. Μένουμε ασφαλείς και ελαχιστοποιούμε τις επαφές μας», σημειώνει ο κ. Καρούσος.

Μάλιστα, η προγραμματισμένη για τις 9:00 συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου ακυρώθηκε, καθώς σε αυτοπεριορισμό τέθηκαν, τόσο οι υπουργοί που ήλθαν σε επαφή με τον υπουργό, όσο και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. 

Σε τεστ κορωνοϊού υπεβλήθη και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, καθώς τρεις εργαζόμενοι διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Tα κρούσματα αφορούν ένα μέλος του διπλωματικού γραφείου και δυο μέλη του γραμματειακού προσωπικού, ενώ σε τεστ έχει υποβληθεί όλο το προσωπικό. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση