Ερντογάν: Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης, αλλά...

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 18:03 Ερντογάν: Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης, αλλά...

"Ναι μεν, αλλά" από τον Ερντογάν, ο οποίος από τη μία πλευρά προσπαθεί να προσεγγίσει την Ευρώπη, λέγοντας πως η Τουρκία βλέπει τον εαυτό της ως αναπόσπαστο κομμάτι της, από την άλλη όμως υποστηρίζει πως δεν θα ενδώσει στις επιθέσεις και στα "δύο μέτρα και δύο σταθμά".

Σε ομιλία που εκφώνησε σε μέλη του κόμματός του AKP, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως "βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης… Εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει ότι θα λυγίσουμε σε απροκάλυπτες επιθέσεις εναντίον της χώρας και του έθνους μας, συγκεκαλυμμένες αδικίες και δύο μέτρα και δύο σταθμά".

Ο Τούρκος πρόεδρος, που μίλησε μέσω βιντεοσύνδεσης από την Κωνσταντινούπολη, είπε επίσης ότι η ΕΕ θα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα και να κάνει την Τουρκία πλήρες μέλος της ΕΕ.

"Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της προς τη χώρα μας από το θέμα της πλήρους ένταξης έως το μεταναστευτικό, προκειμένου να μπορέσουμε να χτίσουμε μια στενότερη, αποτελεσματικότερη συνεργασία", επισήμανε.

Πηγή:Reuters/Anadolu/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση