Θρήνος για τον χαμό του Πάτρικ Κουίν που ανέδειξε το ALS με το Ice Bucket Challenge

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 18:44 Θρήνος για τον χαμό του Πάτρικ Κουίν που ανέδειξε το ALS με το Ice Bucket Challenge

Ήταν μόλις 37 ετών και είναι ο άνθρωπος που θέλοντας να κάνει γνωστή την ασθένεια που είχε «ανάγκασε» κάθε διάσημο της γης να λουστεί με ένα κουβά με παγάκια. Το λεγόμενο Ice Bucket Challenge. 

Ο Πάτρικ Κουίν έφυγε πολύ νέος αλλά μέσα από το Ice Bucket Challenge, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια με μόνο σκοπό την έρευνα και καταπολέμηση της ασθένειας ALS, από την οποία έπασχε και ο ίδιος.

Για μήνες ολόκληρους το 2015 άγνωστοι και πασίγνωστοι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη έκαναν ντους με έναν κουβά παγάκια. Από την Μισέλ Ομπάμα, μέχρι τον Ζούκερμπεργκ και την Κιμ Καρντάσιαν όλοι έκαναν Ice Bucket Challenge. 

O Νεουρκέζος Πάτρικ Κουίν διαγνώστηκε με ALS το 2013. Ένα μήνα νωρίτερα είχε μόλις κλείσει τα 30 του χρόνια. Το αρχικό σοκ αντικαταστάθηκε από πείσμα. Αποφάσισε όσα χρόνια του έμεναν να τα αφιερώσει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ασθένεια.

Η νόσος ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση) είναι ανίατη νόσος, η εξέλιξή της οποίας δεν επιτρέπει στους ασθενείς να περπατούν, να μιλούν, να τρώνε, ακόμα και να αναπνέουν χωρίς μηχανική υποστήριξη.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση