Θρίλερ με τον θάνατο βετεράνου δημοσιογράφου του BBC - Βρέθηκε νεκρός στην κρεβατοκάμαρα μαζί με τον σύντροφό του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 17:04 Θρίλερ με τον θάνατο βετεράνου δημοσιογράφου του BBC - Βρέθηκε νεκρός στην κρεβατοκάμαρα μαζί με τον σύντροφό του

Τα αποτέλεσματα της προκαταρκτικής ιατροδικαστικης εξέτασης δεν κατάφεραν να καθορίσουν τα ακριβή αίτια θανάτου του 68χρονου δημοσιογράφου.

Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει τις συνθήκες θανάτου του βετεράνου δημοσιογράφου και πολιτικού ανταποκριτή του BBC Τζον Στίβενσον, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στο Αμπερντάρε της Νότιας Ουαλίας τον περασμένο Μάρτιο. Τα πτώματα τόσο του Στίβενσον όσο και του συντρόφου του βρέθηκαν στην κρεβατοκάμαρα σε απόσταση λίγων μέτρων.

Τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής ιατροδικαστικης εξέτασης από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας στο Κάρντιφ που ανακοινώθηκαν, δεν κατάφεραν να καθορίσουν τα ακριβή αιτία θανάτου καθώς ο 68χρονος δεν  έφερε σημάδια τραυματισμών, ενώ η έρευνα της Αστυνομίας δεν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δύο θάνατοι είναι ύποπτοι. Πλέον, ο ιατροδικαστής ανέβαλε τα τελικά αποτελέσματα μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, ενώ η έρευνα για τον θάνατο του συντρόφου του -ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί- δεν άνοιξε ταυτόχρονα.

Τα χρόνια του αλκοολισμού

Ο 68χρονος Στιβενσον είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος για πάνω από τέσσερις δεκαετίες και επιχειρούσε να ξαναχτίσει την καριέρα του αφού ο αλκοολισμός τον είχε αφήσει άστεγο. Μάλιστα, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης ήθελε να γίνει βουλευτής αλλά ένιωθε πίεση ως ομοφυλόφιλος άντρας "να συμμορφωθεί".

Ο βετεράνος δημοσιογράφος μετεδίδε τακτικά από το Γουέστμινστερ για το BBC Wales πριν αποσυρθεί το 2013.

Ο ίδιος είχε κάνει λόγο για "μια χαμένη δεκαετία" όταν έμεινε άστεγος, χάνοντας την επαφή με την οικογένεια και τους φίλους του και είχε χαρακτηρίσει την σύλληψή του ως σημείο καμπής, καθώς αμέσως μετά άρχισε να καταπολεμά τον εθισμό του και τελικά επανήλθε στο BBC το 1997.

Εργάστηκε ως πολιτικός ανταποκριτής πριν αποσυρθεί το 2013. Ο επικεφαλής των ειδήσεων του BBC Wales Garmon Rhys είπε: "Ήταν ένας σχολιαστής που είχε έντονο μυαλό και ο τρόπος που μιλούσε έκανε τις μεταδόσεις του αξέχαστες. Όπως θυμάμαι τον Τζον σήμερα, θυμάμαι έναν εξαιρετικά συμπαθητικό χαρακτήρα που ήταν χαρά να δουλεύεις μαζί του".

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση