Νότια Κορέα: Πάνω από 500 κρούσματα για 2η συνεχόμενη μέρα - Φόβοι για κορεσμό των νοσοκομείων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 09:27 Νότια Κορέα: Πάνω από 500 κρούσματα για 2η συνεχόμενη μέρα - Φόβοι για κορεσμό των νοσοκομείων (φωτο αρχείου Reuters)

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν την Παρασκευή (27/11) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν πάνω από πεντακόσια νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Επίπεδο που είχαν να δουν σχεδόν εννιά μήνες, καθώς αυτό που αποκαλούν το τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αναγκάζει τις υγειονομικές αρχές της χώρας να σπεύσουν να αναζητήσουν περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες.

Οι 569 νέες μολύνσεις ήταν λίγο λιγότερες από τις 583 που εντοπίστηκαν την προηγουμένη, με τη Νότια Κορέα να θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές που βίωνε τον Μάρτιο, όταν μετατρεπόταν στην δεύτερη χώρα όπου ξεσπούσε η πανδημία μετά την Κίνα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, άλλος ένας ασθενής υπέκυψε στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Ασίας ανέρχεται σε 516 νεκρούς επί συνόλου 32.887 μολύνσεων. Ο δείκτης θνητότητας μειώθηκε στο 1,57%.

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που νοσηλεύονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε σε 77 από 78 την προηγουμένη, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA).

Ο νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Τσονγκ Σιέ-γκιούν προειδοποίησε ότι τα κρούσματα μπορεί φθάσουν τα χίλια την ημέρα, επιδεινώνοντας την κρίση και προκαλώντας κορεσμό των δομών υγείας εάν δεν καταστεί εφικτή η ανάσχεση του τρίτου κύματος με τα περιοριστικά μέτρα και την τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και οξυμένη, καθώς όλες, και οι 17 μητροπολιτικές πόλεις και οι επαρχίες και ειδικά οι 25 συνοικίες της Σεούλ αναφέρουν νέα κρούσματα», είπε ο Τσονγκ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κλιμακίου που χειρίζεται την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Από τα νέα κρούσματα, 525 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα. Από αυτά, το 64% και πλέον εντοπίζεται στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση