Με αντίποινα απειλεί το Ιράν για τη δολοφονία του επιστήμονα - "Βλέπει" το Ισραήλ πίσω από την ενέδρα θανάτου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 12:44 Με αντίποινα απειλεί το Ιράν για τη δολοφονία του επιστήμονα - "Βλέπει" το Ισραήλ πίσω από την ενέδρα θανάτου

Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ για την ενέδρα κοντά στην Τεχεράνη με θύμα τον Μοχσέν Φαχριζαντέχ

Το Ιράν θα προχωρήσει "σε εύθετο χρόνο" σε αντίποινα για τον φόνο του εξέχοντα ιρανού πυρηνικού επιστήμονα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε τηλεοπτική ομιλία του, μια μέρα μετά τον φρικτό θάνατο του Μοχσέν Φαχριζαντέχ σε ενέδρα κοντα στην Τεχεράνη.

Ο Ροχανί κατηγόρησε μάλιστα το Ισραήλ για τον φόνο. "Ο λαός μας είναι πολύ έξυπνος για να πέσει στην παγίδα του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ). Θέλουν να δημιουργήσουν χάος, θα πρέπει όμως να ξέρουν πως τους ξεσκεπάσαμε και πως δεν θα επιτύχουν. (...) Το Ιράν ασφαλώς θα απαντήσει στο μαρτύριο του επιστήμονά μας σε εύθετο χρόνο", τόνισε.

Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι ζητά ο Χαμενεΐ

Στο μεταξύ, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ζήτησε σήμερα "να τιμωρηθούν" οι υπεύθυνοι του φόνου.

Σε ανακοίνωσή του, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του και στον λογαριασμό του στο Twitter, ο αγιατολάχ ζητάει "να τιμωρηθούν οι δράστες και οι υπεύθυνοι" αυτού του εγκλήματος και "να συνεχισθούν οι επιστημονικές και τεχνικές προσπάθειες αυτού του μάρτυρα σε όλους τους τομείς στους οποίους εργαζόταν".

Ιράν - Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα

Ο Μοχσέν Φαχριζαντέχ, 59 ετών, υπέκυψε στα τραύματά του μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του αυτοκινήτου του με ένα όχημα παγιδευμένο εκρηκτικά και με πυρά από τους δράστες, στους οποίους απάντησαν οι σωματοφύλακες του Φαχριζαντέχ, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, το υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας πως ο επιστήμονας ήταν επικεφαλής της διεύθυνσης έρευνας και καινοτομίας του υπουργείου.

Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ τον χαρακτήρισε "διαπρεπή επιστήμονα του πυρηνικού και του αμυντικού τομέα", ο οποίος έγινε "μάρτυρας από τα χέρια εγκληματιών και απάνθρωπων μισθοφόρων".

"Αυτός ο απαράμιλλος επιστήμονας έδωσε την πολύτιμη ζωή του στον Θεό εξαιτίας των μεγάλων και διαρκών επιστημονικών προσπαθειών του", πρόσθεσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν στο μήνυμά του.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση