Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι στη Γαλλία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 16:29 Κορωνοϊός: Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι στη Γαλλία

Οι ένοικοι και το προσωπικό των οίκων ευγηρίας θα εμβολιαστούν πρώτοι όταν εγκριθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και φτάσει στη Γαλλία.

Αυτό ανακοίνωσε η Ύπατη Υγειονομική Αρχή (HAS) στη Γαλλία και παράλληλα εισηγήθηκε τη διεξαγωγή της εκστρατείας εμβολιασμού σε στάδια και σε εθελοντική βάση, όπως σε πολλές άλλες χώρες.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα εμβόλια θα μπορούσαν να αρχίσουν να χορηγούνται στα τέλη του έτους στη Γαλλία, αν εγκριθούν από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Έπειτα από αυτούς στα γηροκομεία, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 840.000 ανθρώπους στη Γαλλία, η δεύτερη φάση θα έχει στόχο αυτούς που είναι άνω των 65 ετών, όπως και κάποιους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με την HAS.

Τρία στάδια θα ακολουθήσουν, τα οποία θα έχουν στόχο τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα, όπως διαβήτης, άλλους επαγγελματίες που είναι εκτεθειμένοι και στη συνέχεια τους ενήλικες που δεν υποφέρουν από άλλες παθήσεις.

“Αυτές οι συστάσεις θα εξελιχθούν κάποια άλλη στιγμή καθώς θα έχουμε περισσότερα στοιχεία. Ζητούμε εμβολιασμό σε εθελοντική βάση”, δήλωσε η επικεφαλής της HAS Ντομινίκ Λε Γκιλιντέκ σε δημοσιογράφους.

Η κυβέρνηση στη Γαλλία θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ημέρες τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί την εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα κατά της COVID-19.

Η ΕΕ έχει μέχρι στιγμής εξασφαλίσει συμφωνίες με τις Sanofi και GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, AstraZeneca, CureVac, Pfizer και BioNTech, όπως και με την Moderna.

Από το 1,9 δισεκατομμύριο δόσεις που θα φτάσουν σε αυτό το στάδιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γαλλία ελπίζει να εξασφαλίσει περίπου 295 εκατομμύρια δόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ