Βίαιη επίθεση εναντίον Ουκρανής ρεπόρτερ «στον αέρα»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 23:33 Βίαιη επίθεση εναντίον Ουκρανής ρεπόρτερ «στον αέρα»

Ενώ βρισκόταν σε μνημείο για τα θύματα των νεκρών του λιμού της Ουκρανίας τη δεκαετία του 1930.

Βίαιη επίθεση δέχτηκε Ουκρανή δημοσιογράφος του καναλιού News One το Σάββατο στο Κίεβο, ενώ μετέδιδε από μνημείο για τα θύματα του λιμού της Ουκρανίας τη δεκαετία του 1930- κατά τη Σοβιετική περίοδο.

Στο βίντεο ένας άνδρας φαίνεται να χτυπά το μικρόφωνο της Βιολέτα Τόβκες και να της φωνάζει- όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του RT, ακούγεται, μεταξύ άλλων, να κατηγορεί το κανάλι για «φασισμό». Επίσης, έσπασε ένα κερί που κρατούσε η ρεπόρτερ.

Σε ανακοίνωσή του το κανάλι ζήτησε να αναλάβει δράση η αστυνομία. Όπως σημειώνεται, «δεδομένου του γενικότερου πλαισίου του περιστατικού, της σημασίας της κάλυψης της τελετής και των ιδιαιτεροτήτων της δουλειάς των δημοσιογράφων κατά την καραντίνα», η επίθεση χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τις αρχές.

Μέχρι και επτά εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται πως πέθαναν από την πείνα το 1932-1933, κατά τη Σοβιετική περίοδο. Οι περισσότεροι θάνατοι θεωρείται πως έλαβαν χώρα στην Ουκρανία (ανήκε τότε στην ΕΣΣΔ), όπου η συγκεκριμένη περίοδος είναι γνωστή ως «Χολοντομόρ». Στην Ουκρανία πολλοί θεωρούν πως οι ελλείψεις τροφίμων ήταν σκόπιμη επιλογή της κομμουνιστικής κυβέρνησης του Ιωσήφ Στάλιν.

πηγή: Huffingtonpost.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση