Βρυξέλλες: Σάλος με σεξουαλικό πάρτι εν μέσω πανδημίας - Διπλωμάτες και ευρωβουλευτής ανάμεσα στους συλληφθέντες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 15:17 Βρυξέλλες: Σάλος με σεξουαλικό πάρτι εν μέσω πανδημίας - Διπλωμάτες και ευρωβουλευτής ανάμεσα στους συλληφθέντες (φωτο Reuters)

Σε 25 συλλήψεις προχώρησε η βελγική αστυνομία έπειτα απο έφοδο σε σεξουαλικό πάρτι που πραγματοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας στο κέντρο των Βρυξελλών.

Σάλος έχει ξεσπάσει στις Βρυξέλλες έπειτα από την έφοδο της αστυνομίας σε σεξουαλικό πάρτι που πραγματοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού στο κέντρο των Βρυξελλών, με τους άντρες των αρχών να προχωρούν σε 25 συλλήψεις.

Όπως μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ, στο σεξουαλικό πάρτι συμμετείχαν διπλωμάτες καθώς και ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο το οποίο μάλιστα προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης. Μάλιστα όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου, ο ευρωβουλευτής στην προσπάθειά του να διαφύγει τραυματίστηκε ελαφρά ενώ επικαλέστηκε άμεσα την ευρωκοινοβουλευτική ασυλία του για να αφεθεί ελεύθερος.

Οι άντρες της βελγικής αστυνομίας που βρήκαν και ναρκωτικά στο χώρο του σεξουαλικού πάρτι, προχώρησαν σε 25 συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν άντρες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο ευρωβουλευτής αλλά και οι διπλωμάτες που πήραν μέρος στο όργιο στο κέντρο των Βρυξελλών. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Παραβίασαν τα μέτρα

Λόγω της έξαρσης της πανδημίας και στο Βέλγιο οι αρχές έχουν πάρει από τέλη Οκτωβρίου αυστηρότερα μέτρα σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού. Η χώρα μετρά περισσότερα από 570.000 κρούσματα και περισσότερους από 16.000 θανάτους λόγω της πανδημίας.

Ανάμεσα σε αυτά είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22.00 μέχρι τις 06.00, η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και η απαγόρευση της συγκέντρωσης άνω των τεσσάρων ατόμων σε δημόσιους χώρους. Έπειτα από περισσότερο από ένα μήνα το Βέλγιο χαλαρώνει ελαφρώς τα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, ανοίγουν τα καταστήματα που πωλούν είδη τα οποία δεν είναι πρώτης ανάγκης, τα μουσεία και οι πισίνες, όπως αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή.

Ωστόσο, κλειστά θα παραμείνουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής. Το ίδιο ισχύει για τα εστιατόρια και τα μπαρ. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει. Στις 15 Ιανουαρίου θα γίνει επανεξέταση της κατάστασης. Στους συλληφθέντες επιβλήθηκαν αρκετά πρόστιμα καθώς παραβίασαν σειρά μέτρων.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση