Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζητάει και τα ρέστα ο Ακσόι: Υπέρ του διαλόγου η Τουρκία - Η Ελλάδα έκανε πίσω λόγω Oruc Reis

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 18:01 Ζητάει και τα ρέστα ο Ακσόι: Υπέρ του διαλόγου η Τουρκία - Η Ελλάδα έκανε πίσω λόγω Oruc Reis

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα διά στόματος Ακσόι που επιρρίπτει ευθύνες στην Ελλάδα για τη μη πρόοδο των συνομιλιών.

Δυναμιτίζει εκ νέου το κλίμα η Τουρκία με μπαράζ προκλητικών δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες και ενόψει της Συνόδου Κορυφής της επόμενης εβδομάδας. Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποια είναι η εκτίμησή του για τη στάση της Ελλάδας μετά την απόσυρση του Oruc Reis, επέρριψε ευθύνες στην Αθήνα την οποία κατηγόρησε ότι αρνείται να προσέλθει σε διάλογο.

"Όπως γνωρίζετε, η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου χωρίς προϋποθέσεις με την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, επιτεύχθηκε συμφωνία για την επανάληψη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα, αλλά η ημερομηνία της συνάντησης δεν μπορούσε να καθοριστεί, καθώς η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πίσω λόγω του γεγονότος ότι το Oruc Reis ήταν στο πεδίο" είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος αξιωματούχος.

"Το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων μας ανακοίνωσε ότι το Oruc Reis ολοκλήρωσε τις δραστηριότητές του στην ανατολική Μεσόγειο και επέστρεψε στην Αττάλεια στις 29 Νοεμβρίου 2020. Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις, όπως είναι μέχρι σήμερα", πρόσθεσε ο Χαμί Ακσόι.

Νέα πρόκληση Ακάρ: Η Ελλάδα αποφεύγει πεισματικά τις διαπραγματεύσεις - Κάνει λάθος

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε χθες και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ο οποίος για άλλη μία φορά κατηγόρησε την Ελλάδα ότι απέχει από τις διαπραγματεύσεις παρότι η Τουρκία -όπως ο ίδιος υποστηρίζει- θέλει να κάτσει στο τραπέζι των συνομιλιών στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης των δύο χωρών.

"Κάνει λάθος να τις αποφεύγει" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ακάρ, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με τη συμμετοχή του Αρχηγού του Γενικού επιτελείου και διοικητών μονάδων για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Χουλουσί Ακάρ

"Οι γείτονές μας αποφεύγουν πεισματικά τις διαπραγματεύσεις και αναζητούν άλλου είδους λύσεις. Κάνουν λάθος" σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός.

πηγή: thetoc.gr