Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έμβρυο που διατηρήθηκε στον πάγο επί 27 χρόνια γεννήθηκε από 29χρονη μητέρα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 21:01 Έμβρυο που διατηρήθηκε στον πάγο επί 27 χρόνια γεννήθηκε από 29χρονη μητέρα

Η Μόλι Έβερετ Γκίμπσον προέκυψε από ένα έμβρυο που είχε καταψυχθεί το 1992 στις ΗΠΑ!

Η Μόλι Έβερετ Γκίμπσον γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου και είναι "ένα μικρό θαύμα" όπως λέει η μητέρα της Τίνα.

Και πράγματι! Το βρέφος προέκυψε από ένα έμβρυο που είχε καταψυχθεί το 1992 στις ΗΠΑ! Δηλαδή μόλις 18 μήνες μετά από τη γέννηση της μητέρας της, τον Απρίλιο του 1991. Κατά μία έννοια μαμά και κόρη έχουν μια διαφορά ηλικίας... δύο ετών, όπως αναφέρει στο άρθρο της η New York Post.

Πώς έγινε η υιοθεσία του εμβρύου

Η 29χρονη σήμερα μητέρα και ο 36χρονος σύντροφός της, Μπέντζαμιν, δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν για λόγους υγείας.

"Όταν ακούσαμε πρώτη φορά για τα έμβρυα σε κατάψυξη, μας φάνηκε τρελό. Είπαμε όχι, ευχαριστούμε, δεν μας ενδιαφέρει. Μετά όμως το σκεφτόμασταν αδιάκοπα, δεν μπορούσαμε να το βγάλουμε από το μυαλό μας", θυμάται η Τίνα.

Το ζευγάρι εν τέλει επισκέφθηκε το κέντρο συντήρησης των εμβρύων στο Τενεσί όπου και διαμένει, στο οποίο οι ειδικοί τους παρουσίασαν τις φωτογραφίες 300 ζευγαριών που είχαν παραδώσει τα έμβρυά τους για υιοθεσία.

"Επιλέξαμε ένα ζευγάρι που μας φάνηκε αρκετά μικρόσωμο, καθώς και εμείς είμαστε μάλλον μικρόσωμοι", διηγήθηκε γελώντας η Τίνα.

"Όσο τα έμβρυα διατηρούνται υπό κατάλληλες συνθήκες, δηλαδή σε μια δεξαμενή με υγρό άζωτο και στους -202 βαθμούς Κελσίου, πιστεύουμε πως μπορούν να παραμένουν σε καλή κατάσταση επ’ αόριστον", σχολίασε στην New York Post ο δρ. Σόμερφελτ, επικεφαλής του κέντρου στο Τενεσί.

Η γέννηση της Μόλι σπάει ρεκόρ

"Με τη γέννηση της Μόλι, ξέρουμε ότι μπορούν να επιβιώσουν για τουλάχιστον 27,5 χρόνια- πιθανόν και περισσότερο", συμπλήρωσε ο δρ. Σόμερφελτ. Η Μόλι έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ το οποίο ως τώρα κατείχε η βιολογική της αδερφή, η οποία πέρασε 24 χρόνια στον πάγο προτού έρθει κανονικά στη ζωή τον Νοέμβριο του 2017. Το ίδιο ζευγάρι υιοθέτησε και την αδελφή της Μόλι.

Το γεγονός ότι η γέννηση της κόρης τους αποτελεί ιατρικό θαύμα και θέμα συζήτησης στους ιατρικούς κύκλους δεν διαφεύγει της προσοχής του ζευγαριού, χωρίς όμως να αποτελεί την βασική πηγή του ενθουσιασμού του.

"Για εμάς, το πιο απίστευτο απ’ όλα είναι το ότι έχουμε δυο κόρες που ποτέ δεν πιστεύαμε πως θα μπορούσαμε να έχουμε. Κρατάμε στα χέρια μας την Μόλι- το μικροσκοπικό αυτό μωράκι- και νιώθουμε ευλογημένοι", κατέληξε η Τίνα.

πηγή: thetoc.gr