Κορωνοϊός: Ημέρα εξετάσεων για μισό εκατ. μαθητές στη Ν. Κορέα - Γράφουν μέχρι και από νοσοκομειακά κρεβάτια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 10:20 Κορωνοϊός: Ημέρα εξετάσεων για μισό εκατ. μαθητές στη Ν. Κορέα - Γράφουν μέχρι και από νοσοκομειακά κρεβάτια

Μισό εκατομμύριο μαθητές δίνουν εξετάσεις ακόμα και από το νοσοκομείο - Δείτε τις φωτογραφίες.

Στις ιδιαίτερες συνθήκες των ημερών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μισό εκατομμύριο μαθητές στη Νότια Κορέα δίνουν σήμερα εξετάσεις για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο, με τη χώρα να βυθίζεται σε μια παράξενη σιωπή.

Πίσω από πλαστικά χωρίσματα, κάποιοι ακόμα και από το κρεβάτι του νοσοκομείου, οι μαθητές διαγωνίζονται ενώ η χώρα είναι αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της covid-19, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να λάβουν αυστηρά μέτρα.

Στόχος να διασφαλίσουν ότι οι μαθητές θα μπορέσουν να δώσουν με ασφάλεια τις εξετάσεις αυτές που θεωρούνται κρίσιμες για τη ζωή τους διότι καθορίζουν την εισαγωγή τους ή μη σε καλά πανεπιστήμια και κατά συνέπεια την καριέρα τους και το μελλοντικό εισόδημά τους ακόμη και την προοπτική ενός καλού γάμου, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Η πανδημία αναστάτωσε τη σχολική χρονιά με τους μαθητές να αναγκάζονται να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω του διαδικτύου για ένα διάστημα. Εξάλλου οι εξετάσεις αναβλήθηκαν για δύο εβδομάδες και όλα τα λύκεια της χώρας στράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ξανά στην τηλεκπαίδευση προκειμένου να μην προκύψουν εστίες κορονοϊού.

Η Νότια Κορέα κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία covid-19 μέσω μιας ευρείας στρατηγικής διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ και ιχνηλάτησης των επαφών, όμως τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται νέα άνοδος των ημερήσιων κρουσμάτων, που πέρασαν από περίπου 100 σε περισσότερα από 500.

Οι αρχές έχουν ενισχύσει τα περιοριστικά μέτρα και οι εξετάσεις αποτελούν πηγή ανησυχίας καθώς σχεδόν μισό εκατομμύριο μαθητές συγκεντρώνονται για αυτές σε διάφορα σχολεία.

Σε κάθε θρανίο έχουν τοποθετηθεί πλαστικά διαχωριστικά, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στη διάρκεια της εξέτασης ενώ ελέγχεται η θερμοκρασία όλων των μαθητών.

«Οι εξετάσεις θα είναι ακόμη πιο δύσκολες και αιτία ανησυχίας λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό» έγραψε ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν , ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος όλα στη Νότια Κορέα έχουν τροποποιηθεί προκειμένου να μην διαταράξουν την ησυχία των μαθητών.

Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι μεγάλες επιχειρήσεις, ακόμη και το χρηματιστήριο άνοιξαν με μία ώρα καθυστέρηση προκειμένου να επιτρέψουν στους μαθητές να πάνε στον χώρο διεξαγωγής των εξετάσεων χωρίς πρόβλημα.

Οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Σεούλ ανεστάλησαν για 25 λεπτά, όσο διαρκούσε μια προφορική εξέταση στα αγγλικά, ενώ όλα τα αεροπλάνα πρέπει να παραμένουν σε ύψος 3.000 μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση