Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές των Χριστουγέννων στην Ιταλία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 14:17 Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές των Χριστουγέννων στην Ιταλία

Όσοι θελήσουν να περάσουν τα Χριστούγεννα στο εξωτερικό, όταν γυρίσουν την Ιταλία θα μπαίνουν σε καραντίνα. Το μέτρο αυτό ετοιμάζεται να υιοθετήσει η ιταλική κυβέρνηση, που ήδη πήρε πιο σκληρά μέτρα για να μην… ξεφύγει ο κορωνοϊός κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Εκτός από την καραντίνα, η κυβέρνηση στην Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο να μην ανοίξει τα σχολεία πριν από τον Ιανουάριο. Παρά την αρχική πρόθεση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε να ανοίξουν τα σχολεία από τις 14 Δεκεμβρίου, φαίνεται ότι θα προτιμηθεί μια πιο «προσεκτική γραμμή». Τα παιδιά από 10 μέχρι 18 ετών θα μπορέσουν να ξανασυναντήσουν τους συμμαθητές τους μέσα στις τάξεις μετά τα Θεοφάνια.

Δεν αποκλείεται, επίσης, να ανανεωθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 22:00 το βράδυ, ενώ όπως έχει ανακοινωθεί θα κλείσουν οι πίστες και οι αναβατήρες στα χιονοδρομικά κέντρα.

Η Ιταλία υιοθέτησε, τα ξημερώματα, πιο σκληρά μέτρα ενόψει των Χριστουγέννων και με στόχο να περιοριστούν οι μετακινήσεις που μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού. Καθ’ όλη την περίοδο των γιορτών, δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση σε περιοχή διαφορετική από εκείνη όπου ο κάθε Ιταλός έχει τον μόνιμο τόπο διαμονής του, ενώ τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να μένουν ανοικτά μέχρι τις 21:00 το βράδυ, για να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός των πελατών και να ευνοηθεί η αγορά των δώρων.

Μετακινήσεις… γιοκ στην Ιταλία

Από τις 21 Δεκεμβρίου ως τις 6 Ιανουαρίου του 2021, θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από την μία στην άλλη στις 20 περιφέρειες της Ιταλίας, εκτός κι αν συντρέχουν λόγοι υγείας ή εργασίας. Παράλληλα θα απαγορευτούν στις 25 και στις 26 Δεκεμβρίου, όπως και την 1η Ιανουαρίου, οι μετακινήσεις εκτός του δήμου των πολιτών, παρά μόνον αν υπάρχουν λόγοι υγείας ή εργασίας.

Μέχρι σήμερα ήταν δυνατή η μετακίνηση από μια περιοχή που έχει καταχωρηθεί στις “κίτρινες”, δηλαδή στην οποία η επιδημιολογική κατάσταση παρουσιάζει μέτριο κίνδυνο, σε μια άλλη του ιδίου χρώματος.

Οι μετακινήσεις ανάμεσα στις περιοχές που έχουν καταχωρηθεί στις “πορτοκαλί”, όπου η επιδημιολογική κατάσταση παρουσιάζει επιδείνωση, και ανάμεσα στις “κόκκινες”, όπου η κατάσταση είναι σοβαρή, είχαν ήδη απαγορευτεί.

Η Ιταλία, η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού, έχει ήδη καταγράψει περισσότερους από 57.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και η κυβέρνηση φοβάται ένα τρίτο κύμα μετά τις γιορτές αν δεν ληφθούν αυστηρά μέτρα, καθώς το δεύτερο κύμα φαίνεται ότι έχει ήδη κορυφωθεί.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και τα Φώτα, οι έλεγχοι των αστυνομικών και των καραμπινιέρων πρόκειται να γίνουν ακόμη αυστηρότεροι ώστε να μπορέσουν να τηρηθούν, χωρίς παρεκκλίσεις, τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση